ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Gürkan'a maske teşekkürü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında birlik beraberlik çağrısına kayıtsız kalmayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, günlük 2 milyon maske üretimini gerçekleştirdi. Başkan Selahattin Gürkan, Malatya'nın sağlık altyapısına destek vermesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mektup yazarak, ‘talimatınız hayata geçti' dedi. Erdoğan ise Gürkan'ı telefonla arayarak teşekkür etti. 

25 Nisan 2020 13:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Gürkan'a maske teşekkürü

Malatya Tıme'den Murat Çetin'in haberine göre, Malatya, tüm dünyayı kırmızı alarm seviyesine geçiren koronavirüsle mücadeleye omuz verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Nisan'da Büyükşehir belediye başkanlarıyla telekonferans toplantısında sonra harekete geçtiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  “Cumhurbaşkanımız toplantı sırasında şehrimiz için sağlık ürünleri üretimi konusunda bir misyon ön gördü. Biz de derhal harekete geçtik” şeklinde konuştu. 

 HEMEN ORGANİZE OLDUK

Malatya Valisi Aydın Baruş'la iletişime geçtiklerini aktaran Gürkan, “1'inci ve 2'inci Organize Sanayi bölgelerindeki tekstil sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek üretim potansiyeli belirlemesi yaptık. Ardından Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ile gerekli istişarelerde bulunduk. Sektör temsilcileri ile yaptığımız görüşme neticesinde günlük üretim kapasitemizin 3 milyon adet maske üretimi ve 100 bin adet tulum üretimi olduğunu belirledik. Sayın Bakanlarımız ile yapılan görüşmeler neticesinde ilimize gerekli kumaş desteği ve üretim siparişleri verilecek 13 Nisan 2020 tarihi itibarıyla günlük 2 milyon maske üretimi gerçekleşti” şeklinde konuştu. Gürkan,  istendiği takdirde bu üretimin artırılabileceğini söyledi.

 10 GÜNDE MİLYONLARCA MASKE

Başkan Gürkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatından 10 gün sonra 2 milyon maske üretimini gerçekleştirdi. Gelişmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir de mektup yazarak iletti. O mektuba Malatya Time ulaştı. İşte o mektup:

 “Öncelikle 24 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen ve Malatya'yı da etkileyen Sivrice depreminin hemen akabinde ilimize ziyaretiniz ve gerekli incelemelerde bulunarak her türlü desteği vermeniz ve ardından talimatınız doğrulusunda hükümet üyelerimizin ilimizde kamp kurarak aziz milletimizin yaralarını sarma konusunda gösterdiği hassasiyet dolayısıyla şükranlarımızı arz ederiz.

Ülkemizi ve bütün dünyayı tehdit altına alan Covid-19 salgınını aziz milletimizin en az hasarla atlatması için belirlediğiniz stratejiler ve uygulamaya koyduğumuz çalışmalar dünyada olduğu gibi ilimizde de gıpta ile takip edilmektedir. Bu hususta size minnettarız ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım,

2 Nisan 2020 tarihinde zatıâliniz riyasetinde büyükşehir belediye başkanları ile gerçekleştirdiğiniz video konferans toplantısında; Covid-19 salgını dolayısıyla ülkemizin ve büyük şehirlerimizin aldığı tedbirler, vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmalar, dost ve kardeş ülkelere yapılabilecek destekler ve çalışmalar ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Zatıâlinizin Malatya Büyükşehir Belediyemize gösterdiğiniz teveccüh bütün vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanmaktadır. Ayrıca toplantı sırasında şehrimiz için sağlık ürünleri üretimi konusunda ön gördüğünüz misyon çalışma azmimize yön vermiştir.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Talimatınızın akabinde Sayın Valimiz ile birlikte ilimizde kurulu bulunan 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinde tekstil sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek üretim potansiyeli belirlemesi yaptık. Ardından Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ile gerekli istişarelerde bulunduk. Sektör temsilcileri ile yaptığımız görüşme neticesinde günlük üretim kapasitemizin 3 milyon adet maske üretimi ve 100 bin adet tulum üretimi olduğunu belirledik. Sayın Bakanlarımız ile yapılan görüşmeler neticesinde ilimize gerekli kumaş desteği ve üretim siparişleri verilecek 13 Nisan 2020 tarihi itibarıyla günlük 2 milyon maske üretimi gerçekleştirilmiştir ve istendiği takdirde bu üretim arttırılabilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Zatıâlinizin üretim konusundaki bu teşvikleri, ilimizdeki müteşebbisleri ve sanayicilerimize büyük heyecan katmıştır. Bundan dolayı sizlere müteşekkiriz.

Muhterem Cumhurbaşkanım,

Değerli Hemşerilerinizin ifadesi ile “Bir fincanda kırk yıllık hatır” taşıyan Malatya'mıza has Kayısı Çekirdeği Kahvesi ikramını kabul buyurmanızı istirham eder, en derin hürmetlerimi sunarım”

 ERDOĞAN TEŞEKKÜR ETTİ

Mektubu alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelişmeler üzerine Başkan Gürkan'ı telefonla arayarak teşekkür etti. Üretilen maskelerin dost ve kardeş ülkelerdeki koronavirüs mücadelesine destek olacağı ifade ediliyor.

Haber-Murat Çetin

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.