ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ağbaba Projelerini açıkladı: İşte o Projeler...

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, projelerini açıkladı. Ağbaba’nın projelerinde güvenli konutlar, adil hizmet vurgusu, ihtiyaç sahibi ailelere destek, ulaşım problemleriyle ilgili projeler, emeklilere ve yeni evlenecek çiftlere destekler ön plana çıktı. 

29 Şubat 2024 08:47
Ağbaba Projelerini açıkladı: İşte o Projeler...

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Malatya Kültür ve Kongre merkezinde düzenle geniş katılımlı toplantıda projelerini açıkladı.

 

MALATYA’YA KÖLE OLACAĞIM!

Sözlerine ‘Hiçbir zaman Malatya Milletvekili olduğumu unutmadım’ diyerek başlayan Ağbaba,

“Kendini nasıl tanımlarsın derseniz Malatyalıyım. Milletvekilliği dönemimde de Malatyalıların hizmetinde olmaya çalıştım. Bir muhalefet Milletvekili gibi davranmadım. Malatya’nın çıkarı söz konusuysa babamı tanımadım, parti tanımadım, iktidarı tanımadım. Malatya bir haksızlık yapılıyorsa en kısa zamanda karşı çıktım. Buradan çok kişi bilmez ama bu kentin bu hale gelmesinde, göletlerinin yapılamasında yolarının yapılmasında bir muhalefet Milletvekili olarak rolüm olduğunu tüm Malatya biliyor. Bundan sonrada Malatya’ya hizmet etmeye devam edeceğim. Pandemi de devlet maske dağıtamazken ben maske dağıttım. Depremde mücadele ederken adaylık gibi bir niyetim yoktu. ‘Malatya’da kimi büyükşehir belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz’ şeklinde bir anket yapılıyor. Büyük çoğunlukla Veli Ağbaba çıkıyor. Adaylar belli olunca tekrar soruluyor. Yine Veli Ağbaba çıkıyor. Anketin açılımına bakıyoruz kimler Veli Ağbaba’yı istiyor. Cumhuriyet Halk Partililerin tamamına yakını, AK Parti’ye geçmiş seçimlerde oy vermiş kardeşlerimizin önemli bir kısmı, geçmişte MHP’ye oy vermiş ülkücü kesimden arkadaşlarımız önemli bir kısmı, İYİ Partiye oy veren kardeşlerimizin önemli bir kısmı Veli Ağbaba’ya oy veririz diyor. Yani Malatya Veli Ağbaba’yı çağırıyor. Malatya Veli Ağbaba’yı çağırırsa bırakın o koltukta oturmayı Malatya’ya köle olacağımı herkes biliyor. Köle olmak için bu taşın altına elimi koyuyorum”

dedi.

KONVOYLA GEZERSEM ÖNÜNÜ KESİN

‘Aday olduğum ilk gün Cumhuriyet Halk Partisi rozetimi çıkardım ve Malatya rozetini Türk bayrağını taktım’ diyen Ağbaba,

“Göreve gelirsem başka rozet takmayacağım. Ben bir kesimin değil tüm Malatya’nın Belediye başkanı olacağım. Bundan sonra benim sağım solum yok. Gideceğim tek yer Malatya ve Malatya milliyetçisiyim. Malatya milliyetçiliğini göreve geldiğimde göreceksiniz, sadece bu bölgede değil tüm Türkiye’de bu kenti tanıtmak, değerlerini öne çıkarmak Malatya’yı iyi şeylerle öne çıkarmak benim boynumun borcu olacak. Eğer yarın Veli Ağbaba sizlerin desteğiyle büyükşehir belediye başkanı olursa konvoyla gezerse önünü kesin. Koruma ordusuyla gezersem önümü kesin. Benim makamım mahalleler olacak, benim makamım sokaklar olacak, benim makamım köyler tarlalar olacak. Beni masam esnafın, çiftçinin masası olacak” dedi.

Ağbaba, güçlü bir kadroyla çıktıklarını söyleyerek projelerini tek tek sıraladı. İşte Ağbaba’nın projeleri:

Güvenle Yaşa Malatya

Bizim için deprem gösterdi ki her şeyden önemlisi vatandaşların güven içerisinde yaşayabilmesi. Güvenli konut sorununu çözeceğiz. Maliyetine güvenli konut yapacağız. Belediyenin tek işi dışarıda kalan insanları güvenli kontlara sokmak olacak. Belediye garanti verecek, vatandaş ile müteahhit arasında konutların dönüşümünü göreceğiz. Maliyetine konutlar yaparak vatandaşlın yerinde dönüşüm problemini Belediye garantörlüğünde biz çözeceğiz. Yerinde dönüşüm herkes için karlı olacak. Belediye güvencesiyle yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Sosyal konut yağacağız ve konutunu dönüştürdüğümüz vatandaşlarımız aylık 5 bin TL vereceğiz. Vatandaşların evlerini alıp mağdur etmeden mutlaka konutların dönüşümünü sağlayacağız. Başta kiracılar olmak vatandaşlarımız için sosyal konut üreteceğiz. Bunu belediye hızla yapacak. Evlerimizin ve kamusal alanlarımızın güçlendirilmesini sağlayacağız. Karot testleri yapacağız. Örneğin kimse kolonlarını kesemeyecek. Belediye bunu ciddi şekilde takip edecek. Hiç kimse benim binam güvenli mi değil mi diye düşünmeyecek. Kimse bir çekiçle yapılan testlere inanmıyor. Bunları güvenli hale getireceğiz ve Belediye garantisi altında olacak.

Depremde afet toplanma alanlarının ne kadar önemli olduğunu gördük. Mutlaka hızlı şekilde afet toplanma alanları yapacağız. İçinde suyu gıdası olan deprem toplanma alanlarını hızlı bir şekilde yapacağız.

120 bine yakın vatandaşımız konteyenr alanlarında yaşıyor. Buralardaki sorunları çözeceğiz. Özellikle engelli kardeşlerimizin hayatlını konteyenr kentlerde kolaylaştıracağız. Konteyner kentlerin su, internet sorunlarını çözeceğiz. Maalesef çocuklar ders çalışamıyor.

Afete hazır bir Malatya hazırlayacağız. Bu deprem ne ilk ne son. Afete hazır bir Malatya yaratacağız. Afet yönetim merkezi kuracağız. Orada dertleri çözeceğiz, talepleri dinleyeceğiz.

Adil Yaşa Malatya

Maalesef torpilin olmadığını bir kurum yok. Siyasetin giremediği bir kurum yok .Size sözüm söz olsun Malatya’yı adil bir şekilde yöneteceğiz. Malatya kimse kendini dışlamış hissetmeyecek. Belediyede işe biri alınırken bir kriteri olacak. Bir iş mi yapılıyor. Kriteri olacak. Vekilin yakını, iş adamının yakını diye kimseye öncelik tanınmayacak. Tanıyacaksa bir önceliği en yoksula tanıyacağız. Adil bir Malatya yaratmak benim size boynumun borcu.

Yeni doğan bebek paketi

Yeni doğan bebek paketini hizmete alacağız. Bebeklerin tüm ihtiyaçlarını Büyükşehir Belediyesi karşılayacak.

İhtiyaç sahibi ailelerin 3-6 yaş arasını çocuklarına ücretsiz süt desteği vereceğiz. Hem çocuklarımız gerekli şekilde beslenecek hem de çiftçimize, hayvancılıkla uğraşanlara destek sağlamış olacağız bu projeyle.

Doğumdan ölünceye kadar yoksulluğu bitireceğiz. Malatya’da bir tek çocuk yatağa aç girmeyecek. Her ilçeye adil hizmet götüreceğiz. Parasızlıktan kreşe gidemeyen çocuklar için kreş yapacağız. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim yardımı yapacağız. Hiç kimse ayakkabım yok diye okuldan mahrum kalmayacak. Herkes bilsin ki o çocukların bir babası var. O da Büyükşehir Belediye başkanı olan Veli Babaları olacak.

Sosyal yardımları 3 katına artıracağız

Bu sosyal yardımları göstere göstere vermeyeceğiz. Kart vereceğiz ve insanlarımız ne istiyorsa onu alacak. Bu kartlar Malatya’daki küçük esnafta da geçecek. Isınma giderlerini karşılayacağız.

Malatyalılar su paralarını fazla buluyorsa ucuzlatacağız. İhtiyaç duyulan ilçelerimizde halk lokantaları açacağız. Bunla fakir fukara emeklimiz yemeğini yiyebilecek. Yeni evlenecek ihtiyaç sahibi çiftlere bir tam altın vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sosyal tesislerden kullanmak şartıyla aylık 2 bin TL yemek kartı vereceğiz. Emeklilerimize aylık bin TL’lik destek vereceğiz.

Her ilçeye içinde interneti olan gençlik merkezleri açacağız. Kadınların birlikte zaman geçirebileceği Kadın dinlenme merkezleri açacağız. Emeklilere kıraathane açacağız. O emeklileri mağdur etmeyeceğiz.

İş arayanlarla işverenleri yan yana getiren istihdam ofisleri açacağız.  Geldiğimde bir tek belediye işçisinin ekmeğiyle oynamayacağım. Belediye işçileri Muğla’sından, Ankara’sından daha düşük maaş almayacak. Buda benim belediye işlerine sözüm. Belediye yönetiminde israfı bitireceğiz. Makam aracı saltanatına söz vereceğiz. Belediye kaynaklarını küçük bir gruba değil tüm Malatyalılara açacağız.

Alınan kararları ve ihaleleri halka açıklayacağız. Hangi ihaleleri kimin aldığını ne kadara aldığını açıklayacağız.

Muhtarlarla, kanaat önderleriyle, STK’larla bu kenti hep beraber yöneteceğiz.

Yoksullukla mücadele seferberliği başlatacağız. Hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Sosyal yardımları adil dağıtacağız.

Kentte raylı sistemleri artırarak ucuz ve konforlu ulaşımı sağlayacağız.

Kuzey kuşak yolu ve Güney kuşak yolunu bitireceğiz. Burada Selahattin Gürkan’ın büyük emekleri de var. Malatya’ya yeni yol ağları açacağız.

Beylerderesi Viyadüğüne alternatif yol açarak trafik sorununu çözeceğiz. Buraya ya alternatif bir yol yapılacak ya da viyadük genişletilecek. Şimdi TOKİ konutları da yapılıyor. O yüzden alternatif yol yapacağız. Güney ve Kuzey çevreyolunun etrafında oluşan yerleşim alanlarına kaliteli ve modern toplu taşıma hizmeti sunacağız. Kenti sadece Batıya büyüyen bir kent olmaktan çıkaracağız.

Şehrin en büyük caddelerini prestijli cadde projesi kapsamında yenileyeceğiz. Kışla caddesi ile AVM arasındaki caddeyi tam bir prestij caddesi yapacağız. Başka yürüme yolları da açacağız.

Yollarımız ve kaldırımlarımız düzenleyeceğiz.

Vatandaşların hizmetlere 7/24 dijital sistemlerle ulaşabileceği bir sistem kuracağız.

Herkesin ulaşabileceği bir belediye başkanı olacağım. Randevu sistemini kaldıracağım.

Üniversitelerimiz ortak projeler geliştireceğiz.

Esnafı desteklemek için esnaf destekleme fonu kuracağız. Esnaflara fatura desteği vereceğiz.

Malatya biyolojik atık su arıtma tesisini Malatya’ya kazandıracağız.

Organize sanayi bölgesindeki atık su sorununu kalıcı olarak çözüp bölgedeki tarım arazilerini kurtaracağız.

Yağmur suyu hattı kurarak toplanan yağış sularının kent için peysaj sulamasında ve cadde, sokak, araç temizliğinde kullanılmasını sağlayacağız.

Yenilenebilir enerji sistemleriyle enerji giderlerini azaltacağız.

Bollukla yaşayan bir Malatya yaratacağız.

Güçlü bir tarım ve gıda daire başkanlığı oluşturacağız. En güçlü olacağımız daire başkanlığı bu olacak.

Belediye iştirak şirketi kurarak çiftçi ve hayvancılıkla uğraşanlara alım garantisi sunacağız.

Çiftçinin ürününü İstanbul ve Ankara’da satacağız.

Sağlıkla yaşa Malatya

Malatya sağlıkta bir dünya markası oldu. Karaciğer merkezli ile dünyanın gurur duyduğu bir merkezî yarattık. Psikolojik danışmanlık merkezleri açacağız. Maalesef kentin psikolojisi bozulmuş durumda.

Bağımlılara ve ailelerine sosyal destek sağlayacağız. Bağımlılıkla mücadele rehabilitasyon merkezleri açacağız.

Ağız ve diş sağlığı merkezleri açacağız.

Evde bakım hizmetlerinin kalitesini artıracağız.

Yeşil alanları artıracağız. Malatya şu an da Türkiye’nin en kirli havasına sahip 5. şehir.  

İlçelerde spor tesisleri yapacağız.

Yeni Malatyaspor ve tüm amatör spor takımlarını destekleyeceğiz. Sporcular için tesisler yapacağız.

Sporu destekleyerek Malatya’nın gençlerini uyuşturucudan koruyacağız.

Tarih ve kültürle yaş Malatya diyoruz. Tarihi eserlerin ve doğal güzelliklerin öne çıkmasını sağlayacağız. İlçelerde ne var herkes bilecek.

Malatya’yı turizm şehri yapacağız.

Malatya’da gastronomi şenlikleri düzenleyerek cazibe merkezi haline getireceğiz.

Bu kentte kayısı festivali yapılmaz oldu. Bunları tekrar yapacağız. Film festivalini tekrar yapacağız. Kitap fuarını yapmaya devam edeceğiz. Kayısı çiçeği festivali yapacağız. Malatya’nın tanınmış sanatçılarını bu festivale getireceğiz.

Malatya’nın değerleriyle ilgili müzeler açacağız.

Haber: Yeni Malatya Gazetesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.