ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Gezer: Elbirliği ile Bu Şehri Ayağa Kaldırmalıyız

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, asrın felaketi sonrası evleri yıkılan ve ağır hasar gören depremzedeleri barındıkları konteyner kentte ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 

13 Şubat 2024 01:41
Gezer: Elbirliği ile Bu Şehri Ayağa Kaldırmalıyız

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken seçim çalışmalarına hız veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, sıkılmadık el bırakmayarak kapı kapı dolaşarak halkın desteğini istiyor. Malatya siyasetinde uzun yıllar yer alarak hazırladığı çalışmalarla şehrin geleceğine yön veren bilimsel ve akademik çalışmalarla da adından söz ettiren Gezer, deprem sonrası Teknokent Konteyner Kentinde yaşam mücadelesi veren depremzedeleri ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Tek tek tüm konteynerleri gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Prof. Dr. Gezer, projelerini tanıttı, seçimde destek istedi. Gezer’i sıcak ve samimi bir ortamda karşılayan Malatyalılar ise bu seçimde laf değil proje üreten adaylarla devam edeceklerini belirterek desteklerini açıkladılar.

Prof. Dr. Gezer, konteyner ziyareti sonrası yaptığı açıklamada yuvalarını kaybeden depremzedelerle bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını birebir dinlediklerini belirtti. Malatya’nın 6 Şubat’ta büyük bir afet yaşadığını ve yıkımın büyük olduğunu ifade eden Gezer, “Burada 10 binin üzerinden insanımız zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Hepsini tek tek gezerek ihtiyaç ve sıkıntılarını dinledik. Birçok sorunları olmalarına rağmen bu hayattan hayalleri de umutları da var. Bu yıkımdan sonra şu parti bu parti demeden bütün insanlarımızın el birliği ile şehrimizi ayağa kaldırmamız lazım” dedi.

Malatya’da 100 binin üzerinden insanın şuanda konteyner kentlerde yaşam mücadelesi verdiğini de ifade eden Prof. Dr. Gezer yine şehir dışında ise 200 bini aşkın Malatyalının bulunduğunu söyledi. Bu sorunların çözümünün sıradan ve bu kadrolarla çözülemeyeceğini de dile getiren Gezer, “Bizim bu konuda çok ciddi hazırlıklarımız var.  20 yıldır Malatya’yı her yönüyle çalışıyoruz. 31 Mart’ta yetki alır almaz 100 günlük acil eylem planı başlatacağız. İlk günden itibaren şehrin çevresi de değişecek, moral ve motivasyon ile geleceğe daha güvenli, umutla bakmaya başlayacağız. Bu şehirde yaşayan herkesin bilgi ve birikiminden faydalanacağız. Sözümüz söz Malatya en çabuk ayağa kalkacak ve en fazla gelişecek bir il olacak önümüzdeki 5 yılda” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.