ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Taşkın: Malatya'nın Geleceğini Bilim Kurulu İle Belirleyeceğiz

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, Battalgazi’de imar ve kat kararına İnönü Üniversitesi’nde oluşturacakları Bilim kurunun karar vereceğini açıkladı. Taşkın "Bundan sonra atacağımız her adımı Bilim Adamlarına Danışacağız" dedi. 

12 Şubat 2024 16:05
Taşkın: Malatya'nın Geleceğini Bilim Kurulu İle Belirleyeceğiz

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Battalgazi Belediye Başkan Adayı olan Bayram Taşkın Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile Yenimalatya Gazetesini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

İnsanların hayalini kurduğu Akpınar’ı, Bakırcılar Çarşısını, Kuyumcular çarşısını tekrar ayağa kaldıracaklarını söyleyen Taşkın, “Her gezdiğimiz yer de tüylerimiz diken diken oluyor. Sanki depremi tekrar yaşıyoruz. Öncelik konutların bir an önce bitirilmesi ve konteynerde yaşayan vatandaşların kalıcı konutlara yerleştirilmesi. Diğer önceliğimiz çarşının ayağa kaldırılması. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın TOKİ ve Emalk Konut tecrübesiyle biraz daha ivme kazanacak. Evet enkaz altında kaldık ama Malatya’ya Battalgazi’ye pes etmek yakışmaz. Biz umutları diri tutacağız. Bu enkazın üstesinden geleceğiz. İnsanlarımızın hayalini kurduğu Akpınar’ı, Bakırcılar Çarşısını, Kuyumcular çarşısını tekrar ayağa kaldıracağız. Bunun için bütün belediyeler ve devlet kurumları çalışıyor. Battalgazi Belediyesi’nin kendi sınırları içerisinde yapacak çok şey var. Kaldırımlar gitmiş, ara yollar ve parklar gitmiş. Tüm bunları Yeşilyurt ve Büyükşehir ile eş güdümle çalışarak daha hızlı bir şekilde toparlayacağız” diye konuştu.

BİNALAR İNSANLARIN ÖLÜM MEKÂNI OLMAYACAK

Battalgazi ‘de uygulanacak imar planının netleşmediğini, İnönü Üniversitesi’nde oluşturacakları Bilim Kurulu ile bilimsel çalışmalar ışığında bu kararların verileceğini belirten Taşkın, “Bu konuda henüz netleşme olmadı. Nasıl bir plan uygularsak daha sağlıklı olacak. Kaç kat bodrum olursa daha sağlam olacak. Mesela zemini en yumuşak olan çarşıda kat sayısı az olmasına rağmen fore kazık çakılıyor. Hafızayı kaybetmemek için orada daha sağlam bir çarşı amacıyla gayret sarf ediliyor. Mahallelerdeki kat sayılarında da bakış açımız budur. Biz artık yapılardan tabut çıkarmak istemiyoruz. Biz o binaların insanların ölüm mekanı olmasını istemiyoruz. İnsanların güvenle yaşayacağı evler yapmayı amaçlıyoruz. Bunun temeli daha çok bilimsel bir çalışmayla belirlenecek. İnönü Üniversitesi’ndeki hocalarımıza bir proje çalışması yaptırıyoruz. Bir bilim kurulu ışığında bunları planlayacağız. Üniversite dışında da kendini ispatlamış uzmanları bu projeye dahil edeceğiz. Tüm kesimlerle beraber bir seferberlik başlatacağız. Biz umutluyuz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.