ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yunus Akdaş: Malatya’yı Daha Çok Sahiplenmeliyiz

Depremin yaralarını sarmak için projeler geliştiren Malatyalı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Akdaş ve bir gurup iş adamı ile Malatya’ya gelerek “İlimizin depremle birlikte çok sorunu var, Malatya’yı her zamankinden daha çok sahiplenmeliyiz” dedi. 

09 Eylul 2023 07:29
Yunus Akdaş: Malatya’yı Daha Çok Sahiplenmeliyiz

Yeşilyurt ilçesinde bulunan Yeşil Bade restoranda basın mensuplarıyla da bir araya gelen MİAD Başkanı ve MİAD üyesi işadamları sohbet ettiler. Malatyaspor eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve iş adamlarıyla birlikte açıklamalarda bulunan MİAD Başkanı Yunus Akdaş, depremlerin ardından her fırsatta Malatya’ya geldiklerini belirterek “Malatya’da çok büyük bir yıkım var. Barınma sorunu var, eğitim sorunu var ve en önemlisi de göç sorunu var. Bu yaraları sarmak için daha çok Malatya’yı sahiplenmemiz gerekiyor. Malatya’nın toparlanması zaman alacak bu nedenle yapılacak çok işler var. Projelerimize finansman sağlamak için dünyadaki tüm kuruluşlara başvuracağız. Malatya’nın bu desteğe ihtiyacı var. Duracak zamanımız yok. Yatırımdan yardımlara kadar her konuda şehrimizin yanında olacağız” dedi.

MİAD Başkanı Yunus Akdaş, MİAD Konteynır Kentinde kalan çocukları sünnet etmek için geldiklerini belirterek “sosyal projelerimizde devam edecek. Yardımların Malatya’ya gelmesi için projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalarımız devam edecektir. Depremlerin ardından yaraları sararken yeni bir Malatya içinde fırsat yaratmalıyız. Zemini iyi olmayan yerlere bina ve işyeri yapmaktansa sağlam zeminlere sağlam binalar yapılması için tedbirler alınmalıdır. Bir deprem çalıştayı düzenleyebiliriz, Uzmanları Malatya’ya getirebiliriz. Yeni Malatya’nın kurulması için yeni planlar ve projelerde hazırlanabilir. Şehircilik Bakanlığı bu konuda çalışmalar yapıyor. Bizler şehrimiz için ne gerekiyorsa onu yapmaya da hazırız” diye konuştu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner’de Malatya’nın her zamankinden fazla desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek “Malatya’da herkes depremzede oldu. Basın kuruluşları da depremzede olarak ayağa kalkmaya çalışıyor. Konteynır kentte gazetecilik yapıyoruz, şehrimizin yeniden kurulması için burada kalmak zorundayız. Büyük bir göç var, eğitim göçü başladı, iş adamları, esnaflar, işçiler, memurlar gitmeye başladı. Gidenleri getirmek çok zor olacak. MİAD gibi kuruluşlarımızın yapacağı projelerin Malatya’da hayata geçirilmesi büyük önem arz ediyor. Sizlere teşekkür ediyoruz” diye belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.