ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Bilal Mente MGC'ni Ziyaret Etti

Nemrut Dağı Fotoğraf Sanatı Dernek Başkanı Bilal Mente, Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. 

06 Eylul 2023 16:31
Bilal Mente MGC'ni Ziyaret Etti

Nemrut Dağı Fotoğraf Sanatı Dernek Başkanı Bilal Mente ile birlikte Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Cengiz Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Nemrut Dağında çektiği Fotoğrafı hediye etti. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, "Nemrut dağı bir dünya mirasıdır. Ancak bu değeri bölge illerini birbirne bağlayacak Ulaşım planlamasına ihtiyaç var. Nemrut Dağına bir yandan Diyarbakır bölgesine, Elazığ ve Malatya yoluna yapılacak bağlantılar Nemrut dağına gidecek turist sayısını artıracaktır. Çıkmaz sokak olan Kahta üzerinden dağa gitmek istenmediği içinde turist sayıları düşmektedir. Bu yıl çok az sayıda ziyaret olduğu söyleniyor. Nemrut dağı çıkmaz sokaktan çıkarılıp bölge illerine açıldığında en çok kazanan Adıyaman olacaktır" dedi.

Bilal Mente, Depremde yaşanan acıları paylaşarak ve daha sonra Malatya ve adıyaman turizmi üzerine de kısa bir hasbihal ettiklerini belirterek, şunları dile getirdi:

" Bu güzel sohbetten sonra kendisine 16-19 Aralık 2021 tarihinde İstanbul'da Adıyamanlılar tanıtım gününde görücüye çıkan fotoğraf tablolarından bir tanesini takdim ettim. Sayın Vahap Güner'i bana gösterdiği misafirperverliğinden ve gösterdiği ev sahipliğinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyor, Malatya için yapacağı çalışmalardan dolayı başarılar diliyorum. "

Bilal Mente'de Nemrut Dağının tanıutımı için çalıştığını ve Malatya'dan Dağa giden yolun çok önemli olduğunu ve bölgeye açılması halinde de ilginin artacağını söyledi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.