ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'yı Aspuzu Yapmak Elimizde

Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu tarafından MALET Konteyner Kentte ‘Gönülden Çağlayanlar’ programı düzenledi. Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan "Malatya'yı yeniden Aspuzu yapmak elimizde" dedi. 

05 Eylul 2023 23:12
Malatya'yı Aspuzu Yapmak Elimizde

MALET Kent Konteyner alanında gerçekleşen ‘Gönülden Çağlayanlar’ programına MALET Kent Konteyner Koordinatör Kaymakamı Abdulsamet Yiğit, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Grup Başkanı Mehmet Aydemir ve MALET Kent Konteyner sakinleri katıldı.

‘Gönülden Çağlayanlar’ programı Hanımın Çiftliği Merkez İmam Hatip Cami İmamı Halit Çelik’in Kuran-ı Kerim ve meali ile başladı.

Artan: Malatya'yı Aspuzu Yapmak Elimizde

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremleri hep birlikte yaşadık. Evlerimiz ve dükkânlarımız maalesef yıkıldı. Biriktirdiklerimiz kayboldu. Yaşanan depremde hep birlikte dersler çıkarmalıyız. Hep birlikte sabır, sevgi, tahammül ve yardımlaşma göstermemiz gerekiyor. Bizler bir milletin aziz fertleriyiz” dedi.

Artan “Bu güzel programı Malatya Kent Konseyi’nin Niyazi Mısri Çalışma Grubu düzenledi. Niyazi Mısri 17. Yüzyılda yaşamış Malatyalı bir şair. Malatya dışında Mısır’a gitti. Antalya, Bursa, İstanbul ve Edirne şehirlerinde yaşadı. Başka coğrafyalarda yaşasa da Malatya’yı da unutmamıştı. Niyazi Mısri’nin Aspuzu gazeli meşhurdur. Şiirinde; ‘Aspuzu cennetin bahçelerinden bir bahçedir” diye ifade etmiştir.  

6 Şubat depremleri sonrası Malatya’yı sabırla ve birlikte Aspuzu gibi yapmanın elimizde olduğunu söyleyen Artan, “Daha güzel evlerde, dükkânlarda, parklarda ve bahçelerde işimizde gücümüzde daha çok çalışarak ülkemizi milletimizi abad etmek elimizde” diye ifade etti.

Yiğit: Yaraları sarmak adına gayret sarf ediyoruz

MALET Kent Konteyner Koordinatör Kaymakamı Abdulsamet Yiğit, “Böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlikte sizlerle bir araya gelmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde huzur, güven ve rahat içerisinde bir yaşam sağlamanız adına üstün bir gayret sarf ediyoruz. Devletimizin kutsal emaneti olarak gördüğümüz sizlerin, dertlerini teker teker dinlemeye güler yüz ve hoşgörü sergilemeye azami önem gösteriyoruz. Konteyner Kentimizin kuruluşundan beri ilgili tüm kurumlarımız ile işbirliği içerisinde sorunları tespit etmeye ve bu sorunlara etkin çözüm getirmek için büyük bir azim ve gayret gösteriyoruz. Bunları yaparken bir yandan da sanatsal, sosyal, kültürel ve dini etkinlikler düzenlemeye çalışarak sizlerin moral ve motivasyonunu zinde tutmaya önem veriyoruz. Bu etkinliği düzenleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi ve Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubuna teşekkür ediyorum” dedi.

‘Gönülden Çağlayanlar’ programı konuşmaların ardından ilahi dinletileri ve dua ile tamamlandı.

Program sonunda MALET Kent Konteyner sakinlerine aşure ikram edildi.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.