ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

CHP'den Sivas Kongresi’nin 104. Yıl dönümü Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 104. Yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada "Bizler, millet olarak, şanlı tarihimizle dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bu Kurtuluş Mücadelemizle gurur duyuyoruz" dedi. 

04 Eylul 2023 03:46
CHP'den Sivas Kongresi’nin 104. Yıl dönümü Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız CHP il Binasında yaptığı toplantıda 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 104. Yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Yıldız şunları söyledi: 

“Bugün; dünyada örneği bulunmayan Kurtuluş Mücadelemizin ve kuruluş hikâyemizin dünyada en önemli günlerinden 4 Eylül 1919. Bugün; Sivas'ta toplanan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin bir araya geldiği, 19 Mayıs 1919'dan sonra Kurtuluş Savaşı'nın en büyük adımı olan Sivas Kongresi’nin 104. yıl dönümü!

Bizler, millet olarak, şanlı tarihimizle dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bu Kurtuluş Mücadelemizle gurur duyuyoruz. Bu mücadele; büyük yokluklar içerisindeki halkımızın bir araya gelerek Kuvayı Milliye'yi oluşturdukları Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyetini oluşturdukları ve ordunun en gözde subaylarıyla birlikte şehrinin, memleketinin temsilcilerinin bir araya gelerek kongrelerde ve akabinde mecliste örgütlendikleri örnek bir mücadele.

4 Eylül 1919'da toplanan kongre, Anadolu'dan ve Rumeli'den mülkiyeliler, tıbbıyeliler, harbiyeliler ve her bölgeden temsilcilerle beraber Kurtuluş Savaşı'na “Ya İstiklal Ya Ölüm” diye karar verenlerin, manda ve himayeyi kabul etmeyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna karar verenlerin toplandığı kongre.

Bağımsızlık mücadelemizin başladığı bu önemli gün bu önemli gün kutlu olsun! Mustafa Kemal'in Atatürk'ün partimizin kurultay konuşmasında belirttiği üzere; Cumhuriyet Halk Partimizin temeli Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk cemiyetine dayanır ve partimizin kuruluşunun ilk kongresi de Sivas kongresi olarak kabul edilir.

Cumhuriyetin kuruluşunu hazırlayan kararların verildiği 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü kutlu olsun.
O gün, oradaki ruh daim olsun.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.