ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Engüzekliler Aşure Etkinliğinde Biraraya Geldi

Malatya'da geniş bir Aşiret kültürü olan Engüzekliler Aşireti, Yeşilyurt İlçesine bağlı Dilek mahallesinde bulunan Engüzekliler Cemevinde Aşure etkinliğinde bir araya geldiler. Engüzekliler Cemevi Başkanı Zeynal Doğan, Aşurenin birlik ve beraberlik ve dayanışma kültürü olduğunu söyledi. 

20 Ağustos 2023 08:38
Malatya'da Engüzekliler Aşure Etkinliğinde Biraraya Geldi

Malatya'da Hekimhan, Darende, Yazıhan ve Malatya Merkezde yaşayan ve geçmişe dayanan kültürü olan Engüzekliler tarafından Dilek Mahallesindeki Engüzekliler Cem Evinde aşure günü düzenlendi. Aşure günü etkinliğine Malatya İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Cengiz, Ali Kapısı Derneği Başkanı Dede Muhsin Topalcengiz, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Malatya'da bulunan Cemevi dede ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Aşure gününün birlik, beraberlik ve dayanışma kültütü olduğunu belirten Engüzekliler Cemevi Başkanı Zeynal Doğan "Her yıl düzenlediğimiz bu aşure gününe katılmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Kardeşlik ve barış rüzgârına en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde toplumsal huzur ve kardeşliğimizin kuvvetlenmesi adına bizleri bir araya getiren bu günde depremin yol açtığı yaraları sarmaya çalışıyoruz. Hiç kimse bizim inancımız, bizim ırkımız, bizim kültürümüz, bizim dinimiz sizinkinden daha üstün deme hakkına sahip olmamalıdır. Burada yaşanan birlik ve beraberliğin başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada yaşanmasını diliyoruz. Sevgi, saygı, hoşgörü içerisinde birbirimize davranırsak o zaman ancak iri oluruz, diri oluruz” dedi. 
Ali Kapısı Derneği Başkanı Dede Muhsin Topalcengiz'de yaptığı konuşmada, Dünya'da en büyük katliamın Kerbela'da yaşandığını belirterek "İmam Hüseyin bilerek Kerbela'ya gitti, İslam dini için gitti ama tüm yakınlarıyla birlikte şehit edildi. O günden bu yana Kerbela vahşetinin yıldönümünde yası matem oruçlarımızı tuttuktan sonra Aşure lokması dağıtıyoruz. Bu gün burada da Engüzekliler Cemevinde Aşure lokması dağıtılacak.  Bu birlik lokmasıdır, cümlemizin lokması kabul olsun. Aşure birlik ve beraberlik aynı zamanda dayanışmadır. Geldiğiniz için hepiniz sağ olunuz" diye konuştu.
Yapılan duanın ardından katılımcılara Aşure lokması dağıtıldı.

Dede Muhsin Topalcengiz

Engüzekliler Cemevi Başkanı Zeynal Doğan

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.