ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatyalı Milli Atlet Olimpiyatlara Katılacak

Malatya Arguvanlı hemşerimiz Salih Korkmaz Macaristan’da düzenlenen 19. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota aldı. 

20 Ağustos 2023 09:49
Malatyalı Milli Atlet Olimpiyatlara Katılacak

Arguvanlı Milli atlet Salih Korkmaz, Macaristan'ın Başkenti Budapeşte’de başlayan organizasyonda 20 kilometre yürüyüş kategorisinde yarıştı. Korkmaz, 1:19.49’luk derece yaparak 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota aldı. Organizasyonu 16. sırada bitiren Salih Korkmaz, elde ettiği dereceyle kendi adına sezonun iyisini yürüyen atlet oldu. 

Müsabakadan iki gün önce hastalandığını belirten Salih Korkmaz, “Rahatsız olmama rağmen elimden geleni yaptım. Burada şimdiye kadar tarihin en sert yarışını yarıştım bu nedenle yarış sırasında iki ihtar alınca yavaşlamak zorunda kaldım. Bundan sonra olimpiyat başta olmak üzere diğer yarışmalarda da ülkeme madalya getirmek için çalışacağım" dedi. 

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Salih Korkmaz'ı tebrik ederek "Arguvan'lı hemşehrimiz Milli Atlet Salih Korkmaz, Budapeşte'de düzenlenen 19. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 20 kilometre yürüyüş kategorisinde 1:19.49'luk derecesiyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için kota aldı. Salih Korkmaz her yarışmada olduğu gibi bugün de bizi gururlandırdı. Kendisini canı gönülden kutluyor, 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında başarılar diliyorum" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.