ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Bakırcılar Çarşısı Temeline ne Oldu?

Malatya'da yerinde dönüşüm yapmak amacıyla Malatya'da olmayan Bakırcılar için 293 adet işyeri yapmak üzere temeli atılan Bakırcılar Çarşısı temel alanı doldurulurken, inşaat ise tamamen durdurulduğu görülüyor. Resimde alanda hiçbir çalışma görülmüyor. 

18 Ağustos 2023 06:02
Malatya'da Bakırcılar Çarşısı Temeline ne Oldu?

29 Temmuz'da Malatya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, Abdurrahman Babacan ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ile kalabalık bir davetli topluluğu tarafından atılan Bakırcılar Çarşısı temelinin doldurulduğu gözlenirken, temel alanında hiçbir çalışmanın yapılmadığı resimlerde görülüyor.

Toplam 250 bin metrekare alanda kurulacak Bakırcılar Çarşısı'nın ilk etabında 7 bin 600 metrekare alanda, 293 dükkan ve 165 araçlık kapalı otopark inşa edilecekti. Ancak zeminde 3 metreden çıkan su kaynağı ile zeminde oluşan sıvılaşma nedeniyle temel çalışmalarının tamamen durdurulduğu, zemine Fore Kazık işlemi yapılmadan inşaatın yürümeyeceği ifade edildiği bu nedenle de projede değişikliğe gidilmesi konusunda görüş belirtildiği haber alındı.

Malatya'da resmi kayıtlara göre 15 Bakırcı esnafının olduğunun Esnaf Odaları Birliği tarafından açıklanmasının ardından gelen tepkiler üzerine de projenin yeniden değerlendirileceği ifade edildi.

Bakırcılar Çarşısı temel alanının doldurulduğu, çevresinin kapatıldığı ancak hiç bir çalışmanın olmadığı çektiğimiz resimlerde de görülüyor...

Bakırcılar Çarşısının akibeti konusundaki gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Haber: Yeni Malatya Gazetesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.