ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Dr. Toğuç, Sağlıklı Beslenmenin Detaylarını Paylaştı

Deprem sonrası personel ve ailelerine yönelik olarak gerçekleştirilen Psikososyal Destek Hizmeti’ne İnönü Üniversitesinde devam ediliyor. Çevrim içi düzenlenen etkinlikte İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Toğuç doğru ve sağlıklı beslenme hakkında bilgi verdi. 

16 Ağustos 2023 04:46
Dr. Toğuç, Sağlıklı Beslenmenin Detaylarını Paylaştı

Psikososyal Destek Hizmetleri Ekibi tarafından 7’ncisi gerçekleştirilen “Sağlıklı Beslenme” konulu etkinliğin moderatörlüğü İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Yüksel Çırak tarafından yapıldı.

Etkinlik öncesi Yüksel Çırak tarafından dinleyicilere Dr. Hakan Toğuç’un özgeçmişi hakkında bilgi verildi.

Özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Hakan Toğuç ilk olarak beslenmenin tanımını yaparak sağlıklı beslenmenin temel ilkelerini anlattı.

Yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Toğuç, şunları söyledi:

“Beslenme sadece bir besin alımı değildir. Burada yeterli ve dengeli beslenme kavramı karşımıza çıkıyor. Beslenmenin yeterli olması; bireyin yaş, cinsiyet ve fiziksel aktivitesine göre gereksinimlerinin karşılanmasıdır. Dengeli olması ise besinlerin içerdiği besin öğelerinin her birinin gereksinim kadar alınmasıdır. Tabağımızda olması gereken besin gruplarımızdan 4 farklı grubumuz var. Bunların dengeli bir şekilde kişinin tabağında olması gerekiyor. Eğer gereksinimden az alınırsa bu büyüme ve gelişmeyi etkilemekte ve yetersiz beslenme görülebilmektedir. Gereksinimden fazla alındığında ise obezite ve kronik hastalıkların riskleri artmaktadır. Sağlıklı beslenmede dengenin sağlanabilmesi için çeşitli besinlerden, bütün besin öğelerinin alınması gerekir.”

Sağlıklı beslenmede sıvı alımının vücut için vazgeçilmez olduğunu belirten Toğuç “Vücutta gerçekleşen kimyasal süreçler hep bir çözelti içerisinde gerçekleştiği için sıvı olmadan bu işlemlerin gerçekleşmesi mümkün değildir. Dolayısıyla her birey vücudunu idame ettirebilmesi için sıvı almak zorundadır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etkinliğin sonunda İnönü Üniversitesi Psikososyal Destek Ekibi’ne teşekkür eden Hakan Toğuç, dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Haber: Sümeyya Şahin

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.