ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Eğitim Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci Yaşandı

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. 

16 Ağustos 2023 03:46
Eğitim Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci Yaşandı

Törene; Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, akademik personel ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet törenine 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Eğitim Fakültesi öğrencilerinin anısına hazırlanmış kısa film gösterimi ile devam edildi.

Daha sonra Müzik Öğretmenliği lisansüstü öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisinde Beni Unutma, Yeni Cami Avlusu, Sarı Gelin ve Fikrimin İnce Gülü şarkıları seslendirildi.

Müzik dinletisinin ardından törene fakülte birinciliklerini paylaşan Göksu Şahin ve Hatice Kocaaslan’ın konuşmalarıyla devam edildi.

Göksu Şahin, deprem dolayısıyla buruk bir mezuniyet yaşadığını dile getirerek eğitim hayatı boyunca kendisine destek veren hocalarına ve ailesine teşekkür etti.

Hatice Kocaaslan ise başarısını başörtüsü yasağından dolayı eğitim hakkı elinden alınmış tüm kadınların başarısı olarak nitelendirerek başarısını eşine ve çocuklarına armağan ettiğini söyledi.

Depremde hayatını kaybeden öğrenci ve personellere baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad ise amaçlarının kendi değerlerini özümseyen, evrensel, değerlere açık, nitelikli bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Öğretmenliğin sadece bir meslek değil, yaşam tarzı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad mezun öğrencilere nasihatlerde bulunarak sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu kutsal mesleği seçerek topluma liderlik etmeye ve geleceğimizin teminatı olan genç zihinleri yetiştirme sorumluluğunu üstleniyorsunuz. Bu oldukça büyük ama bir o kadar da onurlu bir sorumluluktur çünkü sizler geleceğimizin mimarlarısınız. Sizlerin öğrencileri ülkemizin yarınları olacaklar. Bu nedenle bir öğretmen olarak hayatınızın her alanında öğrencilerinize örnek olmalısınız. Söylediklerinizden ziyade, yaptıklarınız ve davranışlarınızla öğrencilerinize ilham olmalısınız.  Onların karakter gelişimine katkı sağlayacak değerleri yaşamınızın her alanında sergilemelisiniz. Onları sadece akademik açıdan başarılı bireyler olmaya değil, aynı zamanda çalışkan, dürüst, hoşgörülü, erdemli bireyler olmaya teşvik etmelisiniz.”

Süleyman Nihat Şad, konuşmasının sonunda mezun olan öğrencileri tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaket, diploma ve hediyeleri verildi.  

Göksu Şahin’e Prof. Dr. İlhan Erdem, Hatice Kocaaslan’a ise Prof. Dr. Nusret Akpolat plaket ve diplomalarını takdim etti.

Fakülte ikincisi Ergül Yıldırım olurken üçüncülüğü ise Ayşegül Çiçek ve Muhammet Uzan paylaştı.  Plaket ve diplomaları Dekan Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad tarafından verildi.

Fakülte birincileri Göksu Şahin ve Hatice Kocaaslan mezuniyet yaş kütüğüne isimlerini çaktı.

Dereceye giren öğrencilere plaket, diploma ve hediyelerinin verilmesinin ardından tören Öğretmen Andı’nın okunması ve kep atmayla son buldu.

Haber: Songül Meşe-Sümeyya Şahin

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.