ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İnönü Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. 

16 Ağustos 2023 03:12
İnönü Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Törene; İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer, akademik personel ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Fakültenin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan tören, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Dekan Prof. Dr. Gökhan Tuncel konuşmasında deprem dolayısıyla buruk bir mezuniyet yaşadıklarını dile getirerek mezun olan öğrencileri tebrik etti. Mezun öğrencilere başarı temennisinde bulunan Prof. Dr. Gökhan Tuncel, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Çok karmaşık duygularla mikrofona geldim. Bugün bir tarafta sizlerin mezuniyeti dolayısıyla mutluyuz, diğer tarata deprem felaketinde hayatını kaybeden ve yaralanan öğrencilerimizin olması dolayısıyla hüzünlüyüz.  Sevincin ve hüznün birlikte yaşandığı farklı bir mezuniyet programında karşınızdayız. Hayat devam ediyor ve sizler mezuniyet sonrası hayatınızda yeni bir sayfa açıyorsunuz. Bundan sonraki yaşamınızda öğrenim süresince edindiğiniz akademik bilgi ve donanımıza ek, yaşadığımız zorluklardan da ders çıkararak yol almalısınız.  Acılardan ders alarak bundan sonraki yaşamınıza daha hazırlıklı olmalısınız. Elinizden gelenin en iyisini yaparak hayata devam etmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda her birinize çok büyük sorumluluk düştüğünü unutmayınız.”

Prof. Dr. Tuncel konuşmasını “Yaşadığınız dünyada doğal, sosyal, ekonomik veya siyasal sorunlara ilgisiz kalmayın. ‘Bu sorunların benimle ilgisi var mı? Bu sorunların çözümüne nasıl yardım edebilirim?’ sorularını kendinize sormayı ihmal etmeyiniz.”  diyerek tamamladı.  

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 46 yıllık köklü bir fakülte olduğunu ifade ederek fakültenin donanımlı öğrenciler yetiştirdiğine dikkat çekti.

Mezun öğrencilere çeşitli önerilerde bulunan Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek şunları söyledi:

“Çok iyi bir fakülteden mezun olduğunuzu bilmenizi isterim. Çok güçlü bir akademik kadro ve onu destekleyen idari kadroya sahip bir fakülteyiz. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bugün Türkiye’nin bütün kamu kurumlarında, özel sektöründe, iş dünyasında bizim mezunlarımız çok başarılı bir profil çiziyor. Bugün burada mezun olan arkadaşlarımızın da aynı üstün başarıyı göstereceklerine inanıyorum. Çünkü donanımlı olarak buradan mezun oldunuz. Sizden istediğimiz şey ise toplumla, üniversitenizle, hocalarınızla ilişkinizi koparmamanızdır. Öğrenmeye devam edin. Okumaya, çalışmaya devam edin. Mutlaka yeniliklere karşı algılarınız açık olsun.”

Fakülte birincisi olan Büşra Tabuk ise konuşmasında mezun olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Tabuk “Bugün hüzünlüyüz. Dört yılımızı, acemiliklerimizi ve sınav heyecanlarımızı uğurluyoruz. Hepimizin mezuniyeti kutlu olsun. Yolumuz bilim ve vicdanımızla aydınlansın.” dedi.

Tören de fakülte ikincisi Mervenur Özcan olurken üçüncü de Mustafa Taş oldu.

Dereceye giren öğrencilere plaket, diploma ve hediyelerinin verilmesinin ardından tören, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Haber: Sümeyya Şahin-Adem Hanbay

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.