ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İnönü Üniversitesi Dünyaca Ünlü 7 Kuruluşun Sıralamasında Yer Aldı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesindeki URAP Araştırma Laboratuvarı’nın “206 Üniversitenin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumu 2022” Raporu’na göre İnönü Üniversitesi, dünyaca ünlü 7 kuruluşun sıralamasında yer alma başarısı elde etti. 

16 Ağustos 2023 01:18
İnönü Üniversitesi Dünyaca Ünlü 7 Kuruluşun Sıralamasında Yer Aldı

ODTÜ URAP Laboratuvarı’nın da aralarında bulunduğu 11 üniversite sıralama kuruluşu; ARWU, CWUR, LEIDEN, NTU, QS, RUR, SCIMAGO, THE, USNEWS ve WEBOMETRICS’in, 2022’de Türkiye'deki 206 üniversitenin dünya sıralamalarına ilişkin değerlendirmeleri raporlaştırıldı. İnönü Üniversitesi URAP, WEBOMETRICS, CWUR, LEIDEN, SCIMAGO, THE ve US NEWS&WORLD REPORT kuruluşlarında sıralamaya girme başarısı elde etti.

2022 yılında dünyaca ünlü 7 kuruluşun sıralamalarında Türk üniversiteleri arasında İnönü Üniversitesi de yer alma başarısı gösterdi. İnönü Üniversitesi ile birlikte İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Selçuk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 7 kuruluşun sıralamasında yer alma başarısı elde eden yükseköğretim kurumları arasında yerlerini aldı.

Bu yıl kuruluşunun 48. yılını kutlayan, Türkiye’nin en tecrübeli ve donanımlı üniversitelerinden birisi olarak bölgesine, ülkesine ve bilim dünyasına önemli ve değerli katkılar sunan İnönü Üniversitesi, her alanda yaptığı çalışmalar ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.