ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeni Emniyet Müdürü Çankal İlk Toplantıyı Basınla Yaptı

Malatya Emniyet Müdürlüğüne atanan Arif Çankal, ilk toplantısını basınla yaptı. Çankal, Malatya'nın huzur kenti olduğunu belirterek uyuşturucu başta olmak üzere her alanda suçlularla mücadele edeceklerini söyledi. 

11 Ağustos 2023 08:16
Yeni Emniyet Müdürü Çankal İlk Toplantıyı Basınla Yaptı

Malatya Emniyet Müdürü Arif Çankal, Emniyet Müdür Yardımcılarıyla birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve basın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda basın mensupları da taleplerini dile getirdiler.

Emniyet Müdürü Arif Çankal "Medya toplumlarda demokratik kuralların ve politikaların önce bilincini kazandırılması ve yerleşmesi için bir kamu görevi niteliği taşıyor. Medya sadece bir görüşün değil bütün farklı görüşlerin ve kültürlerin haber şeklinde seslendirilmesine yer vermeye öncelik etmekte. Biz de emniyet teşkilatı olarak bu kapsamda bize düşen görevleri,  sizlerin aracılığıyla teşkilatımızı tanıtma,  yaptığımız faaliyetleri,  toplumun huzur ve güveni için bütün çalışmalarımızın doğru aktarılmasını sizler aracılığıyla yürüyeceğiz. Medyanın toplumsal yaşamda önemi malum. Biz doğru zamanda doğru yerde, doğru bilgilendirme yapmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

BASINA BİLGİ VERİLMESİ...

Emniyet Müdürü Çankal, basına bilgi verilması konusunda ise "Basın açıklaması görevi valimizindir. Valilik bize yetki verirse faaliyetlerimizle ilgili paylaşımda bulunuruz. Diğer faaliyetlerimizde sizlerle mutlaka haberleşiriz. Toplumun huzur ve güvenliği için ne yapmamız gerekiyorsa biz orada olacağız. Polisin görevini icra ederken halkın sevgisini,  güvenini ve desteğini kazanması büyük önem arz eder. Bazen yaptığımız bir işin arka tarafı dışarıdan göründüğü gibi olmuyor. Biz bu noktada polisin de başarılı olabilmesi için,  genel anlamda tüm paydaşlarımızla şeffaflık ölçüsünde her türlü hizmetlerimizi anlatmaya gayret göstereceğiz. Elde edilecek başarı ve hizmetlerin. halka tam ve doğru olarak iletilmesi, halkın güven ve desteğinin kazanılması noktasında, sizin mesleğinize ihtiyacımız var. Bu nedenle haber alma hakkına sahip vatandaşlarımıza en doğruyu aktarmak üzere polis, basın ilişkisinin en üst düzeyde olması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Emniyet Müdürü Arif Çankal, uyuşturucuyla mücadele konusunda etkin mücadelenin devam edeceğini ifade ederek "Polis her konuda suçlularla mücadelesini sürdürecektir. Uyuşturucu mücadele artarak devam edecektir. >gencecik çocukları uyuşturucu belasından kurtarmalıyız. Bu konuda kararlıyız" diye belirtti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.