ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatyalı Atlet Dünya Şampiyonu Oldu

Aslen Malatya-Arguvanlı olan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin  milli sporcusu Salih Korkmaz, 2023 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda 20 kilometre erkekler yürüyüş kategorisinde birinci olarak Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandırdı. 

06 Ağustos 2023 09:14
Malatyalı Atlet Dünya Şampiyonu Oldu

Aslen Malatyalı olan,Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin  milli sporcusu Salih Korkmaz, 2023 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda 20 kilometre erkekler yürüyüş kategorisinde birinci olarak Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandırdı.

26 Yaşında ve Malatya'nın Arguvan ilçesinden olan Milli Sporcu Salih Korkmaz, Çin'in Chengdu şehrinde düzenlenen 2023 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nın 20 kilometre Erkekler kategorisi Yürüyüş finalinde tarihi bir başarı elde etti. Bir saatin üzerinde süren mücadelede 20 kilometre Erkekler kategorisi Yürüyüş finalinde Milli Sporcu Korkmaz 1.23.40 derecesiyle dünya şampiyonu olmayı başardı.

Elde ettiği başarı ile uluslararası müsabakalarda 20 km Yürüyüş branşında Türkiye'ye altın madalya kazandıran Salih Korkmaz adını tarihe yazdıran ilk Türk sporcu olorken, Korkmaz'ın, bir sonraki hedefinin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yarışmak.olacak.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Malatyalı atlet Salih Korkmaz'ın başarısından dolyı tebrik ederek "Ülkemize altın madalya kazandıtan hemşerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.