ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Meşeli: Allah Aşkına Malatya'yı Terk Etmeyin

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı tarafından düzenlenen Aşure etkinliğinde bu yıl da birlik ve beraberlik mesajı veren Vakıf Başkanı Hasan Meşeli, tüm Malatyalılara seslenerek, “Büyük bir deprem yaşadık, Allah peygamber aşkına Malatya’yı terk etmeyin, Burada kalarak şehrimizi ayağa kaldıracağız” dedi. 

07 Ağustos 2023 08:43
Meşeli: Allah Aşkına Malatya'yı Terk Etmeyin

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı, geleneksel hale getirdiği Aşure etkinliği düzenledi. Vakıf binasında gerçekleştirilen programa Vakıf Başkanı Hasan Meşeli, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vahap Erdem, Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Kültür ve Turizm Malatya İl Müdürü Ali Cengiz, Türkocağı Başkanı Nadir Günata, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, CHP İl Başkanı Barış Yıldız,ve sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

MEŞELİ: MALATYA'YI 400 BİN KİŞİ TERK ETTİ

Muharrem ayı hakkında bilgiler veren Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, 6 Şubat'ta yaşanan depremin Malatya'da büyük yıkımlara yol açtığını 400 bin kişinin şehri terk ettiğini belirterek "Malatyalılar olarak Battalgazi’nin torunları olarak bu felaketin üstesinden geleceğiz. Yaşanan göçler nedeniyle çok üzüntülüyüz. Evet eviniz yıkıldı, çaresiz kaldınız ama Allah peygamber aşkına Malatya’yı terk etmeyin. Depremlerin ardından biz 6 aydır buradayız. Burada yatıp kalktık yardımcı olmaya çalıştık. Bir yere gitmedik. Ama  400-500 bin kişi farklı vilayetlere gitmek zorunda kaldılar, bir kısmı hala dönmedi.Sizlerden, Malatya aşkına, değerlerinize, sevginize sahip çıkın. Devletimiz ve Malatya  bu badirelerin üstesinden geleceğine inancımız tamdır. Bu şehirde kalarak güzel Malatya'yı yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.

YILDIRIM: KENETLENMİŞ OLMAK LAZIM

Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım ise Muharrem ayının tarihsel değerlendirmesini  yaparak, “Muharrem ayının 10’ncu günün Hz. Adem’in tövbesinin kabul edildiği, Nuh’un gemisinin karaya vurduğu gündür. Hz. Yusuf’un babasıyla buluştuğu gündür. Bizlerin alması gereken değerler vardır. Bunlar hak uğruna mücadele etmek ve bu mücadelede birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmiş olarak mücadele etmek gerekir” diye konuştu.

ÇINAR: BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, her yıl aşure gününe kaılarak Can’larla bir arada olduğunu belirterek "Büyük bir deprem yaşadık. Bu yıl daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Depremlerde en çok yıkım alan illerden biri Malatya'dır. Etkileri daha uzun yıllar devam edecektir. Bu dönemde daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dite belirtti.

GÜDER: KERBELA UNUTULMAZ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise  tüm katılımcıların aşura günü tebrik ederek hayırlara vesile olmasını ifade ederek "Hz. Hüseyin ve 72 şühedasının Kerbela'da  katledildiler. İslam tarihi bunu unutmadı ve unutmayacaktır.  Yezidlerin sonu gelene kadar özgürlük mücadelemiz devam edecektir. Biz onların torunları olarak yollarında hiç durmadan devam edeceğiz. Hz. Hasanlari, Hz. Hüseyinleri unutmayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara aşure ikramında bulunuldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kazım EMİR 2023-08-07 14:07:55

Dilek temenlikerin uygulamada inandırıcılığı yokki