ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Koç: Yeni Malatyaspor Pazarlık konusu yapılamaz

Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Turgut Koç, eski Başkan Ahmet Yaman'ın iddialarına cevap vererek 'Sayın Ahmet Yaman'ın kongrede aday olmamak kaydıyla başkanımızdan istediği para olayı zaten her şeyin özeti. Yeni Malatyaspor bu pazarlıklara alet edilemez.' dedi. 

02 Ağustos 2023 22:18
Koç: Yeni Malatyaspor Pazarlık konusu yapılamaz

Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Turgut Koç, Ahmet Yaman’ın yönetimlerini hedef alarak yaptığı açıklamaya cevap verdi. Koç, önceki yönetimin demokratik bir seçimden yenilgiyle ayrılmayı kabullenemediğini ifade etti. 

Basın Sözcüsü Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Eski Kulüp Başkanının açıklamalarını şaşkınlıkla dinledik. Yasadan kanundan bahsediyorlar.
Dernekler Kanunundan haberleri yok sanırım. Mali olarak ibra edilmeyen bir yönetimin hiç bir karar ve yetkisi kalmıyor. Tamamen demokratik bir ortamda, kamuoyunun gözü önünde oldukça şeffaf kongreler yapıldı. Bize destek olan tüm delegelere teşekkür ediyorum.
Eski Başkan Ahmet Yaman’ın basın karşına çıkıp, tehdit vari bir üslupla başkanımızı kast ederek, ‘Onu oradan göndereceğim” demesi yakışık olmamıştır. Yeni Malatyaspor delegelerinin iradesine büyük saygısızlıktır bu. Türkiye demokratik bir hukuk ülkesidir. Aksi halde hukuk kanunları yerine güçlülerin kanunları işler ki bu asla ve asla kabul edilemez. 
Yapılan açıklamada kulübe kendi dönemlerinde 32 milyon TL masraf yaptıklarını söylüyorlar. Ama bu rakam mali kongrede 12 milyon olarak tespit edildi. Kulübün her şeyi ortada. Giren para, çıkan para, yönetimin bağışladığı para. İsteyen gidip görsün. Onların söylediği rakamların doğruluk payı yok. Ayrıca Sayın Ahmet Yaman’ın kongrede aday olmamak kaydıyla başkanımızdan istediği para olayı zaten her şeyin özeti. Yeni Malatyaspor bu pazarlıklara alet edilemez. 
En önemlisi de Yeni Malatyaspor’un kaybedecek zamanı yok. Aksi halde elimize geçen fırsatı da kaybederiz. Bu anlamda şehrimizin Valisi Sayın Hulusi Şahin’in liderliğine burada büyük iş düşüyor. Sayın Valimizin Malatya’nın menfaatine hareket edeceğine inanıyoruz. Eski yönetimin sağda solda ‘Bizim arkamızda Vali var” dediğini duyuyoruz. Bu söylemlerin tamamen kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Sayın Valimizin Yeni Malatyaspor ile ilgili hassasiyetini biliyoruz. 
Özetle; biz göreve geldikten sonra yönetim kurulu olarak yoğun bir mesai ile ekonomik ve sportif planlamayı yapıyoruz. Ve inşallah seneye iddialı bir kadroyla, iddialı bir şekilde lige başlayacağız.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.