ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İnönü Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

İnönü Üniversitesinde 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. Törende, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden İnönü Üniversitesi öğrenci ve personeli unutulmadı. 

28 Temmuz 2023 00:34
İnönü Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Mezuniyet törenine; 7. Ana Jet Üs Komutanı Zeki Koltukoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Öz, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. Nusret Akpolat ve Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Türkmen, Malatya Baro Başkanlığı Baro Saymanı Volkan Durhan, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören öncesi Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Öz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve İl Jandarma Komutanı Ercan Altın 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden İnönü Üniversitesi öğrenci ve personelinin fotoğraflarının olduğu masaya çiçek bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet törenine 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden İnönü Üniversitesi öğrenci ve personelinin anısına İletişim Fakültesi tarafından hazırlanmış kısa film gösterimi ile devam edildi.

Film gösteriminin ardından konuşan İnönü Üniversitesi lisans birincisi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Seda Şanlı, hocalarına, ailesine ve eşine teşekkür etti.

Daha sonra konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay 6 Şubat’taki deprem felaketinden dolayı üniversite olarak buruk bir mezuniyet töreni gerçekleştirdiklerini belirtti.

Depremde hayatını kaybeden öğrenci ve personellere baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay “Sevgili mezunlar sizlerle gurur duyuyoruz, tebriklerin en büyüğünü hak ediyorsunuz. Üniversitemizden, eğitim aldığı alanda donanımlı hale gelmiş, karşılaşacağı sorunları çözme becerisi kazanmış öz güveni yüksek bir birey olarak üstün başarı ile mezun oldunuz. Sizler bizim ve sizi yetiştiren ailelerinizin göz bebeği, gurur kaynağı, medarı iftiharısınız. Sizler aynı zamanda ülkemizin geleceği, bugün yapmakta olduğumuz bu görevleri gönül rahatlığıyla devredeceğimiz istikbalimizsiniz.” dedi.

Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesinin kazandığı başarıların yanı sıra deprem sonrası yapılan çalışmalara değindi.

Güz Döneminde Yüz Yüze Eğitim Olacak

Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesini yeni akademik yılına hazır hale getirmek için çalışma yaptıklarını kaydederek konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Üniversitemizin akademik takvimini belirledik. Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimiz gibi uygulamalı fakültelerimiz Eylül’ün başında yüz yüze eğitim öğretime başlayacaktır. Üniversitemizin Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri dışındaki diğer öğrenciler ve birimler de 16 Ekim’de yüz yüze eğitime başlayacaktır. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı yüz yüze devam edecektir. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan bütün yurtlarımızı öğrencilerimiz için hazır hale getirmeye gayret ediyoruz. Bu konuda başta Sayın Valim Hulusi Şahin olmak üzere bütün yurtların yöneticileri, özel yurtların taraflarıyla 2-3 haftada bir toplantı yapıyoruz. Yurtları önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirerek öğrencilerimizin barınmasındaki gelecek sorunları minimize etmeye, mümkünse ortadan kaldırmaya gayret ediyoruz.”

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Vali Yardımcısı Mehmet Öz ise mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunarak konuşmasına devam etti. Öğrencileri tebrik eden Mehmet Öz sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Sevgili gençler bugün itibariyle diplomanızı alıyorsunuz. Hayata hoş geldiniz. Bundan sonra nasıl zaman geçireceğinize ve ne yapacağınıza kendiniz karar vereceksiniz. Hayat denen bu dünyada kendinizi geliştirmeye bakın. Yurtdışı imkanlarını zorlayalım. Kitap okuyun, hayatta mutlu olmayı öğrenin ve mutlu olmaya çalışın. Bu duygu ve düşüncelerle ailelerinize ve sizlere teşekkür ediyorum. Sizleri yetiştiren öğretim görevlilerimize, sayın rektörümüze ve bu ilde sizlere fedakârca yardım eden diğer yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”

Dereceye Giren Öğrencilere Ödül Verildi

Konuşmaların ardından dereceye giren lisans, ön lisans ve uluslararası düzeyde birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere plaket ve diplomaları takdim edilirken mezuniyet yaş kütüğüne isimlerin çakılması unutulmadı.

Lisans düzeyinde Fen Edebiyat Fakültesi’nden Seda Şanlı ve İlahiyat Fakültesi’nden Zeynep Karaçor birinciliği paylaştı. Eğitim Fakültesi’nden Göksu Şahin ikinci olurken, Eğitim Fakültesi’nden Hatice Kocaaslan ve Fen Edebiyat Fakültesi’nden İlknur Kömürcü üçüncülüğü paylaştı.

Ön lisans düzeyinde birinci Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Mehmet Cihat Savaş, ikinci Malatya Meslek Yüksekokulu öğrencisi Murat Polat, üçüncü ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Rümeysa Nur Alkaç oldu.

Lisans düzeyinde uluslararası öğrencilerde İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Marah Süleyman birinci, Mühendislik Fakültesi öğrencisi Abdullah Dıc ikinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Karıs Elali ise üçüncülüğü elde etti.

Ön lisans düzeyinde uluslararası öğrenciler sıralamasında ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Rada Nasrallah birinci, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ömer Şeyha ikinci, Malatya Meslek Yüksekokulu öğrencisi Saıed Kamıl ise üçüncü oldu.

İnönü Üniversitesi 2022-2023 Mezuniyet Töreni, dereceye giren öğrencilerin plaket ve diplomalarını protokol üyelerinden almalarının ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Haber: Sümeyya Şahin-Songül Meşe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.