ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arguvan'da 400 Yıllık Ceviz Ağacı

 

17 Temmuz 2023 22:41
Arguvan'da 400 Yıllık Ceviz Ağacı

Malatya'nın Arguvan ilçesine bağlı Ballıca Mahallesinde bulunan ve  çevre halkının ifadelerine göre 400 yıl önce dikilen ve her yıl ceviz vermeye devam eden Ağacın gövdesinden itibaren 5 büyük daldan oluşan ağaç gövdesi bulunuyor.
Ballıca mahalesinin  tepe kısmında bulunan Ceviz ağacı, tabiat şartlarından etkilense de köylüler tarafından özellikle korunuyor. Yaz aylarında vatandaşların sık sık ziyaret ettiği ceviz ağacı nın hemen yanında da çok sayıda ceviz ağacı bulunuyor. Köylüler buraya Cevili Tepe adını vermiş. 1972 Yılında YSE Ekiplerinin birde çeşme yaptığı alanda ceviz ağaçlarının gövdesinin suya ulaştığı ve bu güne kadar kurumadığı da i
fade ediliyor.

Ceviz ağacını görenlerin hayran kaldığını söyleyen mahalle sakinlerinden Ali Tatlı ve Mehmet Tatlı "Bu ceviz ağacı köyümüzün aynı zamanda kuruluş tarihinide gösteriyor. 400 yıllık bir geçmişin olduğunu büyüklşerimiz söylüyor. Ayrıca köyümüze gelen yabancı bir ekipde Ceviz ağacını inceledi ve 400 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söylediler. Bu nedenle bu ceviz ağacı köyümüzün anıt ağacıdır. Ve her yıl gelip ziyare ederiz ce cevizlerini de zor olsa da toplarız." diye konuştular.

Haber: Yeni Malatya Gazetesi

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.