ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Tarihi Taş Köprü Restorasyonunun Durdurulması İstendi

Arapgir Kültür Derneği Suceyin köyünde bulunan tarihi taş köprü restorasyonunun durdurulması için Yargıya başvuruda bulundu. 

08 Temmuz 2023 02:06
Tarihi Taş Köprü Restorasyonunun Durdurulması İstendi

Arapgir Kültür Derneği Başkanı Tugay Akşahin yaptığı açıklamada, "Arapgir-Suceyin köyü sınırları içerisinde bulunan ve bölgemizin en eski eseri olan 2000 yıllık Taşköprü'müz için Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve yanlış restorasyonu durdurmak için girişimlerimiz, Çekül, Tarihi Kentler Birliği, Kültür ve tabiat Varlıkları Koruma, Doğa derneklerimiz başta olmak üzere konu ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile temasa geçmiş bulunmaktayız. Arapgir Kültür Derneği olarak, bölgemizde bulunan tüm tarihi varlıklarımızı koruma ve kollama sahip çıkma görevlerimizi yapmaya ve yapılan doğru ve yanlış uygulamaları devletimizin kurumlan ile paylaşıma devam edeceğiz. Bu çerçevede derneğimiz tarafından Arapgir Taşköprü'de aslına uygun olmadan yürütülen restorasyonun durdurulması için 05.07.2023 tarihinde Elazığ Bölge İdari Mahkemesine Arapgir Kültür Derneği olarak avukatımız Ekrem Çatalkaya tarafından başvurumuzu yapmış bulunuyoruz. Ümit ediyoruz ki 2000 yıllık bir eserin yok edilmeden, en kısa zamanda bu yanlış restorasyon çalışmasının durdurulması ve köprünün orijinal olarak korumaya alınmasıdır” ifadelerine yer verildi.

Suceyin köyünde bulunan ve 2000 Yıllık taş köprünün aslına uygun olarak restore edilmediği gerekçesiyle, Restorasyonu yapan Karayolları Bölge Müdürlüğü  hakkında  Elazığ'da, restorasyonun durdurulması için yargıya başvurduklarını bildirdi. 

Akşahin açıklamasında "5 Temmuz 2023 tarihinde Elazığ İdare Mahkemesine, Arapgir Küşltür Derneği olarak Avukatımız EDkrem Çatalkaya tarafından başvurumuzu yapmış bulunuyoruz" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.