ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeni Malatya'ya Tramvay Projesi

Kahramanmaraşlı Merkezli depremler nedeniyle yerle bir olan Malatya'nın yeni projesini hazırlayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında görevli Mimar Hilmi Güner, hazırfrladığı projede bir de Tramvay Hattına yer verdi. 

09 Temmuz 2023 22:55
Yeni Malatya'ya Tramvay Projesi

Malatya Çarşı Projesini hazırlayan ekibin başında yer alan Mimar Hilmi Güner 5 Aydan bu yana Yeni Malatya projesi üerinde çalışıyor. Malatya'da imar verilen çoğu yapının kaçak olması ve bitişik nizamlarla her arsaya yüde 100 oranında imar verilmesinin görülür şey olmadığını açıklayan Mimar Hilmi Güner, kat sayısını düşürerek eski yapıların yerine Han tipi işyerlerini düzgün bir mimamriyle tek renk olarak yapılmasını öneriyor.
Taslak projelerdeki tüm önerileri Malatya'da Sivil Toplum örgütleri tarafından tam not alan Hilmi Güner'in Malatya'da Toplu Taşıma yatırımlarını başlatmak içinde bir Tramvay Hattını Projesine eklediği görüldü.
Mimar Hilmi Güner'in Tramvay Projesi İstasyon Caddesi ile Kışla Caddesi arasındaki alanda tek yön trafik uygulanmasıyla hayata geçirilebilecek.
Bu projeyle geç de olsa Malatya'nın hafif raylı sistem hayalide yeniden başlayacak.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.