ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Adliye Binasının İhalesi 24 Ağustos'ta Yapılacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç depremlerde ağır hasar alan Malatya adliye binasının yıkıldığını belirterek Yeni adliye binasının ihalesinin 24 Ağustos'ta yapılacağını açıkladı. 

08 Temmuz 2023 01:11
Malatya Adliye Binasının İhalesi 24 Ağustos'ta Yapılacak

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Malatya'da Vali Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde depremin yaralarının sarılması için büyük bir seferberlik başlatıldığını, buna milletin de ortak olduğunu dile getiren Tunç, yıkılan şehirlerin yeniden inşa edilmesi anlamında bütün illerde büyük çalışmalar yapıldığını belirtti.

Deprem bölgesinde adalet hizmetlerine yönelik de önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyleyen Tunç, binalardan örnekler alınarak delillerin toplanması için büyük çaba gösterildiğini, cezai soruşturmaların başlatıldığını ve bunlarla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini bildirerek şunları söyledi:

"Deprem nedeniyle Malatya'mızda ana hizmet binamız, Adalet Sarayı'mız, hukuk mahkemelerinin bulunduğu ek bina ağır hasar gördü ve bu binalarımız yıkıldı. Depremin hemen akabinde Malatya Adliyemizi geçici olarak uygun kamu binalarına taşımak durumunda kaldık. Geçici binalardan Malatya'mızı, Malatya Adliye'mizi kurtararak Malatya'mıza yakışır yeni bir adalet binamızı kazandırmanın çalışması içerisindeyiz. Bir noktaya geldik. İnşallah Malatya'ya yeni bir adliye binasını kısa süre içerisinde kazandıracağız. Yapım ihalesini 24 Ağustos'ta yaparak inşaatına başlayacağız. Hızlı şekilde ihale sürecini gerçekleştirdikten sonra da Malatya'mıza yakışan bir adalet sarayı inşa edilmiş olacak. Eski binamız 34 bin metrekarede hizmet veriyordu. Yeni binamız 82 bin 547 metrekare yani eski binanın üç katı büyüklüğünde modern bir hizmet binamız olacak."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.