ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Bornova'dan Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, beraberinde Global Hope Network İnternational Başkanı Henry Deneen ile birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti ve Yeni Malatya Gazetesini ziyaret etti. 

05 Temmuz 2023 02:49
Bornova'dan Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

Ziyarette Malatya’ya sosyolojik araştırma yapmak üzere gelen Global Hope Network İnternational heyeti, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, CHP Malatya İl Teşkilatı Üyeleri ve gazeteciler yer aldı.

6 Şubat’ta yaşanan depremle büyük yara alan Malatya ile yerel basının durumu hakkında bilgi veren Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, öncelikle deprem sonrası Malatyalı depremzedelere kurduğu çadır kentler ile destek olan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a teşekkür ederek “Depremlerde Malatya’da 110 bin konut ve 22 bin işyeri yıkılmış durumda, halen yıkılacak binlerce bina var. Yerel basın olarak 5 günlük gazete, 14 radyo, 2 Uydu televizyonu ve internet sitelerinin enkaz altında kaldı. Günlerce yayın yapamadık, şuanda bile Malatya’da gazete basacak matbaa olmadığından gazeteler Adana’da basılıp Malatya’ya geliyor. Yaraların sarılması zaman alacak, bir kaç yıl konteynırlarda kalacağız gibi görünüyor. Bornova Belediyesine teşekkür ediyoruz, deprem anından bu yana yanımızda oldular” dedi.

 “HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Malatya’nın depremden büyük ölçüde etkilendiğini belirterek “Depremde yaraları sarmak için buradayız. Herkese görev düşüyor. Konteynır ihtiyaçlarını karşılanması gerekiyor. İnsanların birkaç yıl konteynırlarda yaşayacakları görülebiliyor. Ama ders alarak yerel yönetimler olarak sağlam binalar yapmalıyız. Depreme dayanıklı binalar yapılmalıdır. Deprem öncesinde bu yapılmadığından kamu binaları da yıkılıyor. İnşaat Yönetmeliklerini gerektiği şekilde uygulamalıyız. Basına çok görevler düşüyor, bu yaraları birlikte sarmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Henry Deneen:Destek Olmaya Devam Edeceğiz

Global Hope Network İnternational Başkanı Henry Deneen de bölgede 10 kişiyle görev yaptıklarını belirterek “Malatya’da ve bölgedeyiz bizlerde destek olmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız da Malatya’nın eski günlerine dönebilmesi için önemli desteğe ihtiyaç olduğunu belirterek, verdikleri destekten dolayı Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a teşekkür etti. 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.