ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Aktarmalı Hızlı Tren Sivas'ta Kaldı!

Geçtiğimiz günlerde resmi törenle açışılı yapılan Hızlı Trenle Entegre Malatya-Sivas Bölgesel Tren Seferleri yolda kaldı. Sabah saat 08:10'da Malatya'dan hareket eden tren öğlen 13:45'te Sivas'a vardı. 13:00'da kalkan treni kaçıran yolcular ise Ankara'ya otobüs ile gönderilmeye kalkınca yolcular tepki gösterdi. Bunun üzerine yolcular saat 16.'da Hızlı tren ile Ankara'ya götürüldü. 

06 Temmuz 2023 10:06
Aktarmalı Hızlı Tren Sivas'ta Kaldı!

Malatya'ya müjde olarak duyurulan ve sonrasında resmi törenle sefere başlayan 'Aktarmalı Hızlı' Tren projesi sınıfta kaldı.

Bugün sabah 08:10'da hareket eden Hızlı Trenle Entegre Malatya-Sivas Bölgesel Treni planlandığı gibi 13:00'da kalkan Hızlı Trene yetişemedi. Yüze yakın yolcu mağdur oldu. Yolculara bulunan çözüm ise tamamen trajikomik.

Yolcuların mağduriyetinin giderilmesi için Otobüs önerisinde bulunuldu. 

Projenin tanıtımında TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın; "20 Haziran'dan itibaren hizmete vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız. Bölgesel trenimiz her gün Malatya'dan saat 08.10’da hareket ederek, Sivas'a 11.49’da ulaşacak." demişti.

Ancak, planlanan gibi olmadı. Aktarmalı Hızlı Tren'in Malatya'dan kalkışı itibariyle Sivas'a vasrması 5 saat sürdü. Bu yolculuğun ardından ise bulunan çözüm Ankara'ya Otobüs seferi oldu. 

Hızlı Trene yetiştirilemeyen Malatyalı yolculardan birinin ise çektiği video durumu gözler önüne serdi. Videoda vatandaş; "Bu sabah saat 08:10'da bindiğimiz tren saat 13:00'daki Sivas - ankara Hızlı Trenine yetişeceği söylendi ve aktarmalı olarak bilet aldık. Biletimiz yandı. Hiçbir şekilde bizler hızlı trene yetiştirilmedik. Saat 13:45'te burada olduk. Yetkililer ile konuştuğumuzda hiçbir şekilde bize çözüm üretilmedi. sadece otobüs ile size ulaşım yapılabilr denildi. ankara'ya götürüleceğimiz söylendi. İstanbul'a, Eskişehir'e giden insanlar var. Eskişehir'e bilet aldım. Oraya aldığım bilet de yandı. Hiçbir şekilde bir işlem yapılmadı." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.