ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Girmana Kanyonu Kaderine Terk Edildi

Malatya Eski Valisi Ulvi Saran’ın Malatya’ya kazandırdığı Girmana Kanyonu bakım ve ilgisizliğin ardından depremler nedeniyle de kullanılamaz hale geldi. 

03 Temmuz 2023 23:01
Girmana Kanyonu Kaderine Terk Edildi

Tarihi 35 milyon yıl öncesine uzanan Girmana Kanyonu’nun atıl vaziyette ki görünümü görenleri üzüyor. Kurban Bayramında nüfusu 80’bine dayanan Hekimhan’da Girmana Kanyonunun görmeye giden çok sayıda vatandaş, Kanyonda dolaşma imkanı dahi bulamadı. Yüksek kayalıklardan kopan kayalar Yürüyüş yollarını kapatırken, merdivenlere de zarar verdi.

Hekimhan Ekspres’de yayınlanan haber de “Kent yaşamının stresinden uzak bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olan Girmana Kanyonu, vatandaşların hizmetine sunulduktan sonra geçen süre zarfından bakımsızlıktan ve depremin vermiş olduğu hasarla birlikte içler acısı bir tablo oluşturuyor.  35 milyon yıllık bir tarihe sahip olan Girmana Kanyonu, ortasından geçen Kuruçay ile birlikte görkemli bir görselliğe sahip olmanın yanında doğa tutkunlarının öncelikli uğrak noktaları arasında yerini koruyor. 6 Şubat depremlerinin yanı sıra bakamsızlıktan dolayı atıl durumda bir görünüme sahip olan Girmana Kanyonu, hizmete sunulduğu bakımlı günlerine ve doğaseverlerle kucaklaşacağı günü bekliyor. Kamelyaları hasar almış, yürüyüş yollarının harabe bir görünüme kavuşmasının yanı sıra görsel güzelliğine gölge düşüren görüntü ile içler acısı durum yaşayan Girmana Kanyonu’nun yeniden bakımının ne zaman yapılacağı ise merak ediliyor. Bölge sakinleri ise, yerel yöneticilerin duyarlığını bekliyor” denildi.

Girmana Kanyonunun önemli bir turizm alanı olduğunu belirten Turizmcilerde gördükleri Kanyon’da baştan sona kadar bakım ve onarım yapılması gerektiğini bu kadar önemli bir kanyonun kendi başına bırakılmasının doğru olmadığını ifade ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.