ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Gazetelerin İnternet Siteleri Resmi İlan Yayınına Başladı

İnternet Sitelerinin de süreli yayın sayan kanun tasarısının yürürlüğe girmesinin ardından Malatya’da günlük yayınlanan 5 Gazetenin İnternet siteleri resmi ilan ve reklam yayınına başladı. 

23 Haziran 2023 00:01
Gazetelerin İnternet Siteleri Resmi İlan Yayınına Başladı

Günlük olarak yayınlanan Yeni Malatya Gazetesi, Malatya Sonsöz Gazetesi, Malatya Net Haber Gazetesi, Malatya Söz Gazetesi, Busabah Gazeteleri günlük yayınlarını sürdürürken, Gazetelerin ayrıca kurdukları ve 8’er Gazetecinin istihdam edildiği Gazetelerin adını taşıyan internet siteleri Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne başvurarak Resmi İlan ve Reklam talebinde bulundular.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü yenimalatya.com.tr, malatyasonsoz.com.tr, malatyanethaber.com.tr, busabahmalatya.com adlı internet sitelerinin Resmi İlan ve reklam yayınlamaya başlamalarını onaylarken, malatyasoz.com’un ön başvurusunu da kabul ederek resmi ilan ve reklam yayınlamaya uygun gördü.

Böylece Malatya’da ilk defa resmi olarak kuruluşlarını tamamlayan ve yasal hale gelen 5 İnternet sitesi resmi ilan ve reklam yayınlamaya hak kazanmış oldular.

“İNTERNET SİTELERİ KURULUŞUNU TAMAMLAMIŞTIR”

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Malatya’da 5 günlük gazetenin birlikte yürüttüğü internet yayıncılığına resmiyet kazandırıldığını belirterek “Anadolu Basını zor koşullarda olmasına rağmen gazetelerde en az 6 kadro, internet sitelerinde de 8 kadro bulunuyor. Yani bir gazete ve internet sitesinde sahiplerini de katarsak 15 kişi istihdam ediliyor demektir. Bu çok önemli bir istihdam olayıdır. Artan maliyetler, gelişen teknoloji, yükselen döviz kuru yerel gazeteciliği tamamen dijital yayıncılığa yönlendirmektedir. Yerel gazetelerimiz internet yayıncılığı için hazırlığını yapmış ve yasaların gerektirdiği tüm şartları yerine getirmiştir. 5 İnternet sitesinde tamamı kıdemli olmak üzere 40 Gazete istihdam edilmiştir. Sadece 5 gazete ve internet sitesinde istihdam edilenlerin sayısı 75 kişiyi bulmuştur. Bu nedenle başta resmi kurumlarımız olmak üzere, Birlik, Oda, Kooperatif ve Meslek kuruluşlarımız yasaların öngördüğü şartları yerine getiren internet sitelerimize destek olmalarını bekliyoruz” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.