ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arı: IPARD Sayesinde Yeniden Hayata Döndüm

Bu sözler Malatya'da Arido Dondurma’nın üreticisi Yusuf Arı’ya ait. 

23 Haziran 2023 03:20
Arı: IPARD Sayesinde Yeniden Hayata Döndüm

Yusuf Arı ve kardeşi Hamdi Arı Malatyalı dondurma üreticileri. Yaptıkları dondurmaları, seyyar dondurma arabasıyla satarken Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü ve Malatya IPARD Temsilcisi Murat Tunç onları bir programla tanıştırdı: Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın kırsal kalkınma bileşeni IPARD.

IPARD desteğiyle modern bir tesis kuran Arı kardeşler işlerini büyüttü. Fakat bu mutlu günler uzun sürmedi ve Yusuf Arı felç geçirdi.

Murat Tunç, işi bırakmak zorunda kalan Yusuf Arı’ya, IPARD desteğiyle yeni bir fabrika kurmayı önerdi. Arı konuşamadığı ve yürüyemediği için bu teklife sıcak bakmadı. Ama Tunç yılmadı; en sonunda Arı’yı ikna etti. Ve Arı IPARD desteğiyle hayalindeki organik dondurma üretimine başladı.

Bu iş onu yeniden hayata bağladı; Arı yavaş da olsa konuşmaya ve yürümeye başladı. Eşinin ve çocuklarının desteğiyle işlerini büyüttü.

Şimdilerde ise mutlu günlere yeniden kavuşmanın keyfini çıkarıyor.

Haber: Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.