ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

AĞBABA; DEPREMZEDE KENDİNİ İSPAT ETMEYE ÇALIŞIYOR

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, depremin üzerinden 4 ayı aşkın süre geçmesine rağmen halen yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan depremzedelerin kendilerini devlete ‘depremzede’ olarak kabul ettirmek için mücadele etmelerinin hem üzücü ve düşündürücü olduğunu belirtti. 

22 Haziran 2023 05:04
AĞBABA; DEPREMZEDE KENDİNİ İSPAT ETMEYE ÇALIŞIYOR

Malatya Milletvekili Ağbaba, İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya bugüne kadar kira ve taşınma yardımı alamayan depremzede sayısını sordu.

Ağbaba, depremin üzerinden 4 ayı aşkın süre geçmesine rağmen halen depremzedelerin AFAD , kaymakamlık,  çevre şehircilik il müdürlüğü önünde uzun kuyruklara girip hakkını aramasının üzüntü verici olduğunu belirtti. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AFAD tarafından vatandaşlara ödeme yapılması konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşandığı, kişilerin yıllardır yaşadıkları ikametgah adreslerinin kendilerine ait olduğunu ispat edebilmek için büyük çaba sarfettiklerini buna rağmen gerekli yardımı alamadıklarını belirterek teknolojinin bu kadar ilerlediği günümüzde depremde yakınlarını kaybeden, evi yıkılan insanları saatlerce uzun kuyruklarda bekletip mağdur etmek AKP kurumlarının  bakış açısının göstergesi olduğunu kaydetti.

Ağbaba İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

6 Şubat depremlerinin üzerinden 4 ayı aşkın süre geçmesine rağmen Malatya ilinde halen binlerce depremzede devlet tarafından yapılacak yardımları alabilmek için mücadele etmektedir. Depremle ilgili kamu kurumlarının önlerinde uzun kuyruklar oluştuğu, depremzedelerin kendilerini devlete ‘depremzede’ olarak kabul ettirmek için mücadele ettikleri görülmektedir.

Bu çerçeveden hareketle;

1-Malatya ilinde kira ve taşınma yardımından yararlanan depremzede sayısı kaçtır? Yararlanamayan depremzede sayısı kaçtır? Depremzedelere toplam ödenen miktar ne kadardır?

2-AFAD tarafından vatandaşlara ödeme yapılması konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşandığı, kişilerin yıllardır yaşadıkları ikametgah adreslerinin kendilerine ait olduğunu ispat edebilmek için büyük çaba sarfettikleri buna rağmen gerekli yardımı alamadıkları belirtilmektedir. Teknolojinin bu kadar ilerlediği günümüzde depremde yakınlarını kaybeden, evi yıkılan insanları saatlerce uzun kuyruklarda bekletip mağdur etmek bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir?

3-Malatya ilinde hayatını kaybeden yurttaşlara verilecek 100 er bin liralık yardımdan yararlanan kişi sayısı kaçtır? Acil ihtiyaçlar için verileceği belirtilen 100 bin liralık yardım depremin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen halen yapılmadıysa bunun sebepleri nelerdir?

4-6 Şubat depremlerinin üzerinden 4 aydan fazla süre geçmesine rağmen halen kira ve taşınma yardımı alamayan depremzede sayıları illere göre nasıldır?

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.