ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Sivas Aktarmalı Hızlı Tren Seferleri Başladı

Malatya'dan Sivas aktarmalı hızlı tren seferleri başladı. Malatya-Ankara arası 280 lira ücret ödenecek. Malatya-Ankara arasında 4 Eylül Mavi Ekspresi ile yaklaşık 16 saat süren yolculuk süresi, hızlı tren bağlantısı ile 6,5 saate düşecek. 

20 Haziran 2023 03:09
Sivas Aktarmalı Hızlı Tren Seferleri Başladı

Aktarmalı tren seferleri dolayısıyla TCDD Tren Garında tören düzenlendi. Törene Malatya Valisi Hulusi Şahin Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay ve davetliler katıldı.

KAZANCIOĞLU: BU SEFER GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM

Törende konuşan TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, 6 Şubat'taki depremlerde Malatya'nın kötü günler yaşadığını belirterek “Barınma ve yeme-içme gibi ulaşımın da temel bir ihtiyaç olduğunu zor günlerde gördük. Biz Ankara'yı Sivas'a hızlı bağlayınca Malatya'yı da Ankara'ya hızlı getirmek istedik. Bu inşallah hızlı tren seferi, Malatya hattına gelene kadar geçici bir çözümdür. Şimdilik Ankara 6,5 saat ama çok yakında Malatya-Sivas'ı 3,5 saate, Sivas-Ankara'yı da 2 saate düşüreceğiz Böyle olunca 6 saat gibi bir sürede Ankara'da olmuş olacağız ki bu çok önemli bir hizmet diye düşünüyorum” dedi.

VALİ ŞAHİN “HEDEF DE İSTANBUL VAR

Malatya Valisi Hulusi Şahin de bölgesel tren seferleriyle bir yolcunun 280 liraya Ankara’ya gideceğini belirterek “Şimdi sırada İstanbul’a daha kısa sürede ulaşmak var. Sivas hızlı trenin Malatya'ya uzatılıp 3 saatte Ankara’ya, 6 saatte İstanbul’a ulaşmayı hedefliyoruz.  İnanıyorum ki çok kısa bir süre sonra bunu da başaracağız. Bundan böyle Malatya’dan sabah Ankara'ya gidip akşam dönecek hale geliyoruz” diye konuştu.

GÜRKAN: HIZLI TREN MALATYA’YA GELMELİ

Hızlı tren ile Malatya’dan Ankara’ya altı buçuk saatte gidilebileceğini ifade eden Başkan Gürkan, “İnsanlık medeniyetine baktığımızda teknolojinin başlangıcı olan buharın bulunması, buharın gemilerde ve raylı sistemlerde kullanılması insanlık tarihinde teknolojinin başlangıcı olarak da değerlendirilir. Ülkemizde de Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde özellikle Abdülhamid Han Dönemi’nde Anadolu ve Osmanlı topraklarında demir yolu hatları inşa edilmiştir. Bu hatlardan en önemlisi de Hicaz Demir Yolu Hattı’dır.  Cumhuriyetimizin kuruluşu ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk, medeniyetin ulaşımdan geçtiğini belirterek, Anadolu’nun bir an evvel demir ağlarla örülmesi noktasında talimatlar vermiştir.

Cumhurbaşkanımızın riyasetinde demir yolunun ayağa kalkması gerektiği talimatı ile birlikte Devlet Demir Yolları Türkiye’de ilk defa hızlı tren hatları oluşturuldu. Eskişehir-Ankara Hattı, Ankara- İstanbul Hattı, Ankara- Konya Hattı şimdi de Ankara- Sivas Hattı ve Malatya bağlantısı yapıldı.

Malatya’dan Ankara’ya gitmek isteyen bir yolcu, Malatya’da trene bindikten altı buçuk saat sonra Ankara’da olacağı ifade edildi. Temennimiz, Sivas’a gelen hızlı tren yolu hattının Malatya’dan bağlantı yapılarak doğu illerimiz ile de Ankara’nın ve batının hızlı tren ağlarının bağlanmasıdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve Ulaştırma Bakanlığımıza Malatya halkı olarak müteşekkir olduğumuzu ifade ediyoruz” diye konuştu.

Protokol üyeleri, konuşmaların ardından Sivas’a ilk seferini yapan bölgesel treni uğurladı.

MALATYA-SİVAS-ANKARA YÜZDE 50 İNDİRİMLİ OLACAK

Malatya-Sivas Bölgesel Treni 262 koltuktan oluşuyor. Malatya ile Sivas arasındaki seferini 3 saat 40 dakikada tamamlayacak olan Malatya-Sivas Bölgesel Treni'nde yiyecek ve içecek satışı yapılacak. Tren, Yazıhan, Hekimhan, Akgedik, Akçamağara, Demiriz, Çetinkaya ve Yenikangal olmak üzere 7 istasyonda duracak. Her gün yapılacak seferlerde Malatya'dan 08.10'da kalkacak tren 11.50'de Sivas'a ulaşacak. Sivas'tan 16.10'da hareket eden tren ise Malatya'ya 19.54'te varacak. Hızlı ve bölgesel treni birlikte kullanarak Ankara ve İstanbul yönlerine yapılacak seyahatlerde Malatya-Sivas parkuruna yüzde 50 indirim uygulanacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.