ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Keskin: Yetki verilseydi Malatya Çarşısı 7 Ay'da Biterdi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Büyükşehir Belediyesinin yayında yapılan Malatya Geçici Ticaret Merkezi’nde işyerini açan esnafları ziyaret etti. Keskin, “Yerel kurumlara yetki ve destek verilseydi çarşı 7 ayda bitirilirdi” dedi. 

20 Haziran 2023 07:05
Keskin:  Yetki verilseydi Malatya Çarşısı 7 Ay'da Biterdi

İşyerlerini açan esnaflara hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Keskin, “Bu alanda işyerlerinin tamamen açılması ile birlikte bir canlılık olacak. Ancak ‘işyerimiz yoktur’ diye bağıranlar bugün kurayla kendisine çıkan işyerini gelip açmıyor. Gelip daha anahtarını almamış, ama çarşıda da bağırıyor, ‘Benim yerim yoktur’ diye. Eğer burada işyeri verilenler gelip işyerlerini açmazlarsa bu hak ellerinden alınır. Burası Malatya ayakta kalsın, Malatya esnafı azda olsa nefes alsın diye açıldı. Adama dükkan verilmiş, adam daha gelip açmamış, büyük oranda işyerleri bomboş duruyor. Burası kapalı bir AVM şeklinde yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Malatya merkezde yıkılan işyerlerinin enkaz alanlarına konulan konteynerler içinde tepki gösteren  Keskin şunları söyledi, “Merkezde bazı noktalara, Akpınar’a konteyner kurulmasını anlamıyorum, kimseye söyledikleri bir şey yok.  O zaman siz kalıcı işyeri yapmaktan vaz mı geçtiniz? Vazgeçtiyseniz millete söyleyin, milletin önünü açınız ki millet ne yapacağını bilsin. Sayın Cumhurbaşkanımıza şunu anlattım, Malatya il merkezinde Akpınar ile Rus Pazarı arasın tamamen kaldırın, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir ve mesleki kurumlar olarak bizlere, maddi kaynak destekleri de verin, biz Malatya Çarşısını 7 ayda bitirelim. Karkasını yapın, içini de biz yapalım. 25 bin esnaf dışarıda. Eğer bizim önerimizi dikkate alırlarsa 50 bin esnaf sığar ve Malatya canlanır. Ama şimdi bakıyorum şehir merkezine konteyner kurmuşlar. Esnaflarımız bu konuda rahatsız. Sürekli olarak bizi hedef gösteriyorlar, Esnaf Odaları diye. Şu iyi bilinsin, Esnaf Odasından sadece esnaf sicil kaydı var mı, yok mu onu bizden soruyorlar, başkada sordukları bir şey yoktur. Ama diğer taraftan yapılan işler konusunda kimseyle muhatap bile olunmuyor.”

Keskin, Malatya Büyükşehir Belediyesinin yanında AFAD tarafından, Eski Rus Pazarında ise Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin öncülüğünde yapılan çarşının bölgede deprem geçirmiş hiçbir ilde aynı kalite ve düzende işyeri bulunmadığını belirtti.

Keskin, kurayla işyeri çıkanların biran önce işyerlerini açarak Malatyalılar hizmet verme çağrısında bulunarak, “Eğer sen gelip işyerini açmayacaksan bırak başkası gelip açsın” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.