ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Demiryol-İş Şube Başkanlığına Kazgan Yeniden Seçildi

Demiryol İş Sendikası Malatya Şubesinin 12.Olağan Genel Kurulunda Hikmet Kazgan yeniden Başkanlığa seçildi. 

03 Haziran 2023 10:41
Demiryol-İş Şube Başkanlığına Kazgan Yeniden Seçildi

Demiryol İş Sendikası Malatya 12. Seçimli Olağan Kongresi Anemon Otelde yapıldı. Tek liste halinde gelen seçimde, Başkan Hikmet Kazgan oy kullanan tüm delegelerin oylarına alarak yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Kongrenin açılışında konuşan Başkan Hikmet Kazgan, gelir vergisi oranının yüzde 15'te sabitlenmesini isteyerek "Vergide adalet istiyoruz. Ekonomik gelişmelerin olumsuzluğu, çalışan kesim olarak en çok biz emekçileri etkilemiştir. İnsan onuruna yakışır ücretler, çalışma şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Emekçiler olarak en çok önemsediğimiz vergide, adalet istiyoruz. Bizler eşit sosyal haklar, insan onuruna yakışır ücretler, çalışma şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Emekçiler olarak çok önemsediğimiz, vergide adalet, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Tüm çalışanlardan kesilen gelir vergisi oranının yüzde 15'te sabitlenmesini isteyen Başkan Hikmet Kazgan, "Sıkıntılarımızın biri de taşeron işçilikle geçici işçilik konusudur. Taşeron uygulaması bir alt işveren uygulamasıdır. Uygulamalı sonuçları 20 yıldır tartışılan bir konu olmasına rağmen çözülmemiştir. Bunun yanında hizmet alımının yasal düzenlemelerle zorlaştırılarak bu uygulamaya son verilmelidir. Sendika hakkı için mücadele verenler işten çıkarılmasın. Enflasyon düşürülsün, gida fiyatları, konut fiyatları korkunç şekilde artmış, kiralar aşırı yükselmiş, fırsatçılara gün doğmuştur. Geçinmek için emeğinden başka sermayesi olmayan işçi sınıfi en temel hakka olan barınma ve geçim derdiyle kaderine terk edilmesin. Toplu iş sözleşmeleriyle elde edilen ücret zamları ve vergi birimlerinin dar tutulması nedeniyle, yıl ortasına gelindiğinde erimekten ve yılsonuna doğru kayıplarımız büyümektedir. Ocak ayında aldığımız ücret yılın sonuna gelindiğinde yüzde 20 oranında azalmaktadır. Bir an önce gelir vergisi sisteminde değişiklik yapılıp vergi adaletinin sağlanması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

SELAHATTİN GÜRKAN: NURETTİN ÖNDEŞ HİZMET ETMİŞTİR

Kongrede bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Demiryolu-İş Sendikasının Malatya'da sendikacılığın öncüsü olduğunu belirterek "Malatya da sendikacılığın öncüsü olan Nurettin Öndeş'in yaptığı hizmetleri hep duymuşuzdur. İşçilerin sorununu dertlenen Sayın Öndeş'i ve Sendikacılarımızı tebrik ediyorum. KOngrenizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ÖNDEŞ: AYRIMCILIK YAPMADIK

Demiryol-İş Sendikasının efsane eski Başkanı ve Demiryolu Sevenler ve Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği ve Sandığının Yönetim Kurulu başkanlığını yapan Nurettin Öndeş'de yaptığı konuşmada "Demiryol İş Sendikasında 40 yıl önce göreve geldiğimde sendikada birlik ve beraberliği sağlayacaktık dedik ve bunu başardık. Demiryolu işçileri sendikalarına sahip çıkarak birliklerini korudular ve bizlerde bu birliğe ve beraeberliğe katkı koyduk. Her çalışanın sorunu benim sorunum diye baktık. Etnik kimliğe, siyaset ayrımı yapmadan bu günlere geldik" diye konuştu.

Yeni liste ile Hikmet Kazgan seçildi

Genel kurulda yapılan seçim sonucu Demiryol-İs Sendikası Malatya Şube'nin Hikmet Kazgan başkanlığındaki yönetim kuruluna Yakup Kaya, Aytaç Parçikanlı, Mesut Güzel, Ramazan Tekalp getirilirken, Denetim kuruluna Hamza İnce, Nihat Coşkun, Halit Ongel, Basri Güler, Kemal Asiltürk seçildiler. 

Disiplin kuruluna ise  Musa Bozkurt, Alkan Akgül, Mehmet Çiçekce, Nihat Küşneli, Hüsyin Kilüken seçildi. 

Demiryol-İş Sendikası Üst kurul delegelerine ise, Hikmet Kazgan, Ali Albay, İbrahim Rifat Türkmen, Murat Gül, Ahmet Şekerci, Yalçın Yılmazer, Mehmet Güler, Tayfun Gökçek, Burak Kara, Regaip Doruk Siga, Muhammed Enes Aslantaş seçildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.