ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ortası Çöken Viyadüğe Alttan Destek

Malatya'nın Batıya açılan tek kapısı olan Beylerderesindeki Turgut Özal Viyadüğünün ortasındaki çöke devam ederken, viyadüğün altında çelik halatlarla germe yapıldığı görüldü. 

01 Haziran 2023 07:11
Ortası Çöken Viyadüğe Alttan Destek

Yapımına 2008 Yılında başlanan ve 2011 Yılında da ulaşıma açılan Malatya Beylerderesindeki Turgut Özal Viyadüğü 40 milyon liraya mal olmuştu. 
Malatya'yı ve Doğu'yu Batı, Karadeniz ve Akdeniz'e bağlayan yol olarak bilinen ve 16 ili birbirine bağlayan ulaşım güzergahını 2,5 kilometre civarında kısaltan Beylerderesi Viyadüğünün ortasındaki çökme yıllarca devam etti. Viyadüğün ortası neden çöker sorularına cevap aranırken Viyadüğün altını gören yerlerde yapılan çekimlerde, viyadüğün ortasına gerilen çelik halatlarla destek yapıldığı ortaya çıktı.

Yapım hatası olduğu ilk yıllardan itibaren konuşulan Beylerderesi Viyadüğünün altına yapılan desteğin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığı ve olası bir tehlike anında viyadüğün ortasındaki ayrışmanın önlenmesi tehlikesine karşın tedbir alındığı ileri sürüldü.

Muhteşem görüntüsüne rağmen ortası çöken Beylerderesi Turgut Özal  viyadüğü düşündürmeye devam ediyor. Sürücü,ler yüzlerce viyadük üzerinden geçtiklerini ortası alttan çelik halatlarla desteklenen bir viyadüğü bu güne kadar görmediklerini ifade ettiler.

Beylerderesine pikniğe giderek Viyadüğün resmini çeken vatandaşlarda alttan yapılan desteği resimledikten sonra "Buna neden gerek duydular, viyadük bir tehlikeye karşı bu halatlarla mı korunacak. Üstelik Malatya deprem bölgesi. Bu işe bir çözüm bulunmalıdır" diye konuştular.

İşte Beylerderesi Viyadüğünün alttan çelik halatlar gerilerek korunmaya alınmış hali görülüyor:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.