ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

VAN EKİPLERİ MALATYA'DA FEDAKARLIKLA ÇALIŞIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Van’dan Malatya’ya gelerek, büyük bir fedakârlıkla çalışan gönüllü aşçılar ve berberleri ziyaret eden Koordinatör Van Valisi Ozan Balcı, kendilerine teşekkür edip, kolaylıklar diledi. 

24 Şubat 2023 08:45
VAN EKİPLERİ MALATYA'DA FEDAKARLIKLA ÇALIŞIYOR

PSİKOSOSYAL DESTEK

Malatya’da Van Valiliği koordinesinde konteyner ve çadır kentlerde psikososyal destek çalışmaları sürüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, Van Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Van dan gelen Aile Destek Merkezlerinden (ADEM) gelen psikososyal destek uzmanları, depremzede aile ve çocuklarının yaşadıkları travmanın etkilerini en aza indirmek için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

MÜHENDİSLER SAHADA

Van Büyükşehir Belediyesi ve farklı kurumlarda görevli 96 mühendis, #Malatya’da hasar tespit çalışmalarına katılmak üzere #deprem bölgesine hareket etti.

ÇOCUKLARDA EĞİTİM HEYECANI

Malatya’da Van Valiliğinin koordinesinde Beydağı konteyner kentinde okul öncesi ve ilkokul öğrencileri ders başı yaptı.

Deprem bölgesi Malatya’da hayatın normale dönmesi için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenler Beydağı konteyner kentindeki, Elif Nur Şeyma Dalhançer Eğitim Merkezi'nde öğrencilerle ders başı yaptı. İlk ders zili ile birlikte eğitim kalan yerden devam ederken, büyük ilgi gösteren öğrenciler sınıfları doldurdu.

SAHİPLİ SAHİPSİZ HAYVANLARA BAKIM

Van Büyükşehir Belediyesi, #deprem bölgesi #Malatya’da sahipli ve sokak hayvanlarına yönelik aşı, antibiyotik, iç-dış parazit, besleme ve tedavi çalışmalarını sürdürüyor.

VALİ BALCI'DAN TEŞEKKÜR

Malatya’da Valiliğimiz himayesinde kurulan Beydağı Konteyner kentinde Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların çalışmaları sürüyor. Malatya-Van kardeşliğinde yürütülen çalışmaları izleyen Valimiz, ekiplere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edip kolaylıklar diledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.