ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Yeşilyurt’ta Kentsel Dönüşüm Atağı

Yeşilyurt Belediye başkanı Mehmet Çınar, ilçe genelindeki kentsel dönüşüme dahil olmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulundu. Çınar; “Kentsel dönüşüm yapmak isteyen hemşerilerimizi Yeşilyurt belediyesi kentsel dönüşüm müdürlüğümüze başvurularsa süreci onlara da daha detaylı bilgilendirme verebiliriz.” dedi. 

04 Şubat 2023 16:51
Yeşilyurt’ta Kentsel Dönüşüm Atağı

Yeşilyurt Belediye başkanı Mehmet Çınar’dan gazetemize ve Kısa bir süre sonra yayınlarına başlayacak olan Yeni Malatya TV’ye ziyaret gerçekleşti. Çınar’ı gazetemiz imtiyaz sahibi Bektaş Karaduman ile gazetemiz yazı işleri müdürü Vahap Güner karşıladı.

Bektaş Karaduman ile Vahap Güner, nazik ziyaretlerinden dolayı Yeşilyurt Belediye başkanı Mehmet Çınar’a teşekkür etti.

Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar Karaduman başta olmak üzere tüm Yeni Malatya gazetesi ailesine kendilerini misafir ettikleri için teşekkürlerini iletti.

“CİDDİ ANLAMDA TURİST ALMAYA BAŞLADIK”

Yeşilyurt’un Doğu Anadolu’nun en büyük ilçesi olduğunu dile getiren Çınar; “Yapmış olduğumuz farklı yatırımlarla şehrimizde bir değişim ve dönüşümün arifesindeyiz. Gerçekten de şehir artık dışarıdan tercih edilir oldu. Özel olarak müzelerimizle şehrimize değer katarken, gastronomi alanında önemli çalışmalar yaptık. Dışarıdan ciddi anlamda misafir ve turist almaya başladık. Yapmış olduğumuz işlerin karşılık bulması açısından bizleri mutlu ediyor. Bu noktada şehrimizde de bir hareketlilik başladı. Valimizde bu işlerle ilgili ve daha verimli olması adına da bizlere öncülük yapıyor” ifadelerini kullandı.

“95 PROJEYİ 4 YILDA BİTİRDİK ”

4 yılda 95 proje bitirdiklerini ifade eden Çınar, Yeşilyurt’ta devam eden yatırımlar hakkında da bilgiler verdi. Çınar; “45 proje söz vermiştik ama 95 projeyi 4 yılda bitirdik. Bitme aşamasında olan birkaç işimiz var. Onlarla ilgili süreç hızlı bir şekilde devam ediyor. Bahar dönemiyle elimizdeki işleri de bitireceğiz. Hem genel seçim öncesi şehrimizde işlerimizi bitirmiş hem de yerel seçime hazırlık yapmış oluruz. Tabii büyük belediye olunca sorumluğumuzda büyük. Bizde bu sorumluluğun bilinciyle mümkün olduğunca şehrimize katma değer oluşturmak, şehrimizi büyütüp, geliştirme ve var olan değerlerini değerlendirme adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Şehrimizin “Dünya Kayısı Başkenti” olmasına vesile olan kayısıyla ilgili AR-Ge çalışmaları yaparak, çiftçilerimize destekte bulunuyoruz. Gençlik alanında spor faaliyetlerimiz var. Gençlik organizasyonlarımızda şehirde bir hareketlenmeye vesile oldu. Bu alanla ilgili daha fazla yatırım yapacağız. Çiftçilerimizin özellikle kayısı ve şehrimizde yetiştirilen diğer ürünlerle ilgili daha farklı alanlara yönelerek, nitelikli iş kolları oluşturma konusunda AR-GE çalışmaları yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Başkan Çınar Yeşilyurt bölgesinde yapılan veya yapımı devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları için ise; “Yeşilyurt belediyesi olarak 2022 yılını dolu dolu bir yıl olarak geçirdik. Kentsel dönüşümde Malatya’mızda belediye gücüyle, eliyle devam eden ve hem TOKİ, hem de belediye olarak devam ettirdiğimiz işlerden bir ta nesi. Daha önce Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde Afet evlerinin bulunmuş olduğu bölgede 383 konut 6 tane işyerini cami ve okuma odasıyla birlikte olan kısmını bitirmiştik. Hem hak sahiplerine, hem de dışarıdaki vatandaşlarımıza teslim etmiştik. 2. Etabı da Turgut Özal mahallesinde kendi bünyemizde, kendi imkanlarımızla, kendi gücümüzle başlatmış olduğumuz Turgut Özal mahallesi 1. Etap kentsel dönüşüm projesi de 4 blok şeklinde. 2 bloğun kaba inşaatı bitti. 3-4 bloklarında hafriyatları yapıldı. Onlarda devam ediyor. 3. Kentsel dönüşüm projemizde yine Turgut Özal mahallemizde 2. Etaba yakın bir yerde. Onun da ihalesini yaptık. Şuanda yer teslimi aşamasındayız. Bu fiziksel olarak devam ettirdiğimiz kentsel dönüşüm projemiz. Onun dışında Yakınca deprem konutlarının hemen yanında da  yine kentsel dönüşüm projemiz var. O proje, TOKİ tarafından imalatlar yapılıyor ama onun hak sahipliği tespiti, ondan sonra tabi olması gereken yerler ile ilgi süreçle ilgili işlemleri takip etmek yetkisi de bizde. Şu anda bizimde diğer bölgelerde ilan ettiğimiz ve Yeşilyurt genelinde evini kentsel dönüşüme vermek isteyen, yada bulunduğu bina ile ilgili yenilenmesi gereken, yıkılma tehlikesi olan, ‘Oturuyor ama yenilense daha iyi olur’ diye talepler olanlarda bizim belediyemize başvurularsa biz kendilerine gerekli değerlendirme ve ekspertiz raporlarını alarak onları mevcut yerlerindeki konutlarını, evlerini, arsalarını belediyemize dahil ediyoruz. Ona karşılıkta TOKİ’ye yönlendirerek Yakınca’daki toplu konut alanında da onları hak sahibi yapıyoruz. Bununla ilgili iş ve işlemlerimizi de başlattık. Şuanda özellikle Şehbayram mahallesi, Salköprü, Koyunoğlu, Zaviye bölgesinde birkaç başvuru var. Onları değerlendiriyoruz.” Dedi.

“BİZE BAŞVURSUNLAR”

Kentsel dönüşüm yapmak isteyenlere çağrıda bulunan başkan Çınar; “Yine kentsel dönüşüm hesabı kapsamında Özal köyü ve Topsöğüt mahallelerimizde de vatandaşlarımızın hazine arazilerini hazineden alarak, yine hak sahipliliği ilgili kişilere satarak kentsel dönüşüm bütçemizi büyütüyoruz. Büyüttüğümüz bütçelerle yine şehirdeki muhtelif yerlerde kentsel dönüşüm yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili de özellikle çevreyolunun altı Yeşiltepe, Kiltepe, Melekbaba, Çarmuzu, Kaynarca bölgesinde yeni imar alanları oluşturduk. Mevcut var olan imarların katsayılarını ve emsallerini arttırarak oralarında kentsel dönüşüm yapılmasının önünü açtık. Bölge halkına ilan ettik. ‘eğer kentsel dönüşüme gidecek yer varsa Yeşilyurt belediyesi olarak o bölge de satın alma yapabiliriz. O satın almalarla birlikte yerinde kentsel dönüşümün öncüsü olmak için bir çalışmamız var. Fatih mahallesinde var, Yeni adliye binasının yapılacağı yerin hemen Yeşilkaynak mahallemizde bir çalışmamız var. Hoca Ahmet Yesevi, Gazi Atatürk, Cumhuriyet mahallemizde de yine benzer kentse dönüşüme altlık oluşturabilecek şekilde imar adaları bir bölüm indik. Şuanda imar parselleri oluşturmayı düşünüyoruz. Onun içinde epeyi bir mesafe aldık. Onları da bir seviyeye getirdikten sonra o bölgede de kentsel dönüşüme adım atıp ilerletmeyi hesaplıyoruz.  Kentsel dönüşüm yapmak isteyen hemşerilerimizi Yeşilyurt belediyesi kentsel dönüşüm müdürlüğümüze başvurularsa süreci onlara da daha detaylı bilgilendirme verebiliriz. İlçenin neresi olursa olsun bize bu şekilde başvura bilir.” diye konuştu.   

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43