ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İYİ Parti Aday Adayı Hasan Pakdemir’den MGC’ye Ziyaret

Turgut Özal Tıp merkezi Kardiiyoloji ana bilim başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir, Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde İYİ Parti’den Malatya milletvekilliği için aday adayı olduğunu duyurdu. Bu kapsamda da Malatya gazeteciler Cemiyetine (MGC) ziyaret gerçekleştirdi. 

04 Şubat 2023 04:15
İYİ Parti Aday Adayı Hasan Pakdemir’den MGC’ye Ziyaret

Prof. Dr. Hasan Pekdemir’i MGC Başkan Vahap Güner ile cemiyet yönetimi karşıladı. Ziyaret için teşekkürlerini ileten MGC başkanı Vahap Güner; “Turgut Özal Tıp merkezi Kardiiyoloji ana bilim başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir, cemiyetimizi ziyaret etmiştir. Kendisine bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hasan bey yıllarca İnönü Üniversitesinde hizmet etmesinin yanı sıra hemşerileri arasında da sevilen sayılan önemli bir hekimlerimizden bir tanesidir. Çıkmış olduğu bu yolda da kendisine başarılar diliyoruz.”

“İSTİŞARE SONRASI KARAR ALDIM”

Kendilerini kabul ettiği için teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Hasan Pekdemir ise; “Bilindiği gibi önümüzde bir seçim süreci var. Bu kritik bir seçim. Düşündüm ‘ben ne yapabilirim?’ diye. Arkadaşlarımla, etrafımla istişare ettim. Biliyoruz ki, 2013 yılına kadar AK Parti iktidarının herkesin kabulleneceği bir dönem oldu. Son 4-5 yıldır bir sistem değişikliğine gidildi. Bu sistem değişikliğinden sonra ülkede hızla hem ekonomik alanda, hem demokrasi anlamında, hem fikir özgürlüğü anlamında hızlı bir çöküş yaşanmaya başlandı. Ekonomik çöküş o kadar ağırlaştı ki, derin bir yoksulluğu getirdi. Bu dönemde ne yapıla bilir? Tekrar parlamenter sistem kurup, hukuk ve adaleti sağlayıp, fikir, basın özgürlüğünün sağlanıp özellikle eğitimin tekrar desteklenmesi ve kaliteli bir hale getirilmesi gerekir. Bunu yapacak olanda en önemli kurum siyaset kurumu tabi ki. Siyaset insanların hayatını geliştirmek, güzelleştirmek için yapılan bir meslektir. bende bir hoca olarak, baba olarak, bir sorumluluk sahibi olarak yaptığım çalışmaların, sonunda siyaset alanında da hizmet edip bu dönüşüm sırasına nasıl bir katkı sağlayabilirim düşündüm ve aday adayı olmaya karar verdim.

“MERAL AKŞENER’İN BAŞBAKAN OLMASINI ARZU EDİYORUM”

Parlamenter sistemle birlikte Meral Akşener’in başbakan olmasını arzu ettiğini ifade eden Pakdemir; “Geleceğimiz için, gençlerimiz için mutlaka siyasi alanda hizmet vererek, Türkiye’nin bu dediğim alanlarda iyi bir yere gelmesini istiyoruz. Sefalet, yoksulluk indeksinde, birçok alanda ileri giderken, teknoloji alanında, ekonomik alanda ise ciddi bir geriye gidiş var. Bunu durdurmanın yolunun siyaset olduğunu düşünüyorum. İnşallah aday olurum, aday olduğumda da çok sıkı bir şekilde çalışacağım. Hem Türkiye’nin sorunlarına hem de Malatya’nın sorunlarına çok ciddi katkı yapacağımı düşünüyorum. İYİ Partiden aday adayı olmayı düşünüyorum. Genel başkanımız Meral Akşener’i birinci parti yapması ve başbakan olmasını arzu ediyorum. Bunu yapmak içinde elimden gelen gayreti göstermeye çalışacağız.” diye konuştu. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.