ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Prof.Dr. Gezer: Malatya Son 20 Yılda Geriye Gitti

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Malatya il yönetimi basın mensupları ile bir araya gelerek gündem değerlendirmesinde bulunurken, Parti Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer, “Malatya neden Türkiye ortalamasının altında bir refah düzeyine, bir sanayi düzeyine, bir sermaye birikimine sahip bir şehir. Malatya son 20 yılda geriye gitti” dedi. 

14 Ocak 2023 05:24
Prof.Dr. Gezer: Malatya Son 20 Yılda Geriye Gitti

DEVA Partisi Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer, İl Başkanı Onur Güneş ve parti il yönetimi basın mensuplarıyla istişare toplantısında bir araya geldi.

Kendilerini konuk ettikleri için teşekkürlerini sunan ve basın mensupları adına bir değerlendirme yapan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner; “DEVA Partisi Malatya il yöneticileri ile bir araya geldik ve bir nebze olsa Malatya’nın sorunlarını konuşma imkanı bulduk. İbrahim Gezer hocamız Malatya’nın tüm ilçelerinde gerekli araştırmaları yapmış, bunları bir kitapçık haline getirmiş değerli bir bilim adamımızdır. Tabi siyasete girmesi ile birlikte de yapmış olduğu tespitleri bizlerde görüyoruz. Bundan sonraki siyasi hayatında da önemli katkıları verecektir, başarılar diliyoruz" dedi. 

“Malatya uygulamada Türkiye potansiyeli altında”

Parti Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya’nın Türkiye ortalaması altında olduğuna dikkat çekerek; “Geçtiğimiz günlerde 10 Ocak çalışan gazeteciler günü vesilesiyle MGC’ye bir ziyaretimiz olmuştu. Sağ olsunlar MGC başkanımız Vahap Güner ve yönetimi bizleri çalışma ofisimizde ziyaret ettiler. Bu vesileyle teşekkür ediyorum. Hem ülkemiz, hem de yaşadığımız şehrin sorunları üzerine müzakerelerde bulunduk. Malatya ilimiz ülkemizin potansiyeli en yüksek illerinden bir tanesi. Hatta Türkiye ortalaması üstünde potansiyele sahip bir şehir. Ama böyle olmasına rağmen şehrin bu potansiyelinin ne kadar harekete geçirildiği konusunda ciddi tereddütler var. Fiili olarak, uygulama olarak Türkiye ortalamasının altında bir şehir. Örneğin Malatya Türkiye ortalamasının 2 kat üzerinde bir sulama arazisine sahip, Türkiye ortalamasının da üzerinde bir tarım arazisine sahip. Tüm ortalamalar düşünüldüğünde Malatya Türkiye ortalamasının üzerinde potansiyele sahip. Ama sosyo ekonomik gelişmişlik olarak, refah düzeyi olarak, sermaye birikimi olarak bütün bunlar Türkiye ortalamasının altında bir şehir”  dedi.

“2013’den sonra zirveden inişe geçti”

Ak Parti’nin son 10 yılının değerlendiren Gezer; “Kabul edelim ki AK Parti ilk 10 yılında Türkiye’ye çok şey kattı. Ama ikinci 10 yılında maalesef bunları kazandıramadı. Hatta kazandırdığı birçok şeyi geri almak zorunda kaldı. Şuan Malatya nasıl ki Türkiye ortalamasının altına düştüyse, Türkiye’de dünya ortalamasının altına düştü. İl 10 yılda ortak akıl vardı, liyakat daha geçerliydi. İlk 10 yılda Türkiye dünya ortalamasının altından aldı üstüne çıkarttı. 2013 yılına kadar yükseliş vardı, 2013’de zirveyi yaşadı ama sonrasında inişe geçti.  Son 70 yılda dünyanın ortalama refah düzeyi ile Türkiye’nin milli geliri yüzde 15’i geçmemişti. Ama ilk kez dünya ortalamasıyla Türkiye ortalaması arasında yüzde 30’u aşan bir fark oluştu. Son 10 yılda AK Parti, Türkiye’ye çok şey kaybettirdi. Şuan dünya ortalamasının altına düşürdü, kendi devraldığı dönemin çok daha altına düşürdü.” şeklinde konuştu.

“Malatya geride kaldı”

Malatya yaşam standartları, refah düzeyi olarak Türkiye ortalaması altında kaldı diyen Gezer; “Gelelim Malatya’ya benzer bir sorun Malatya’da da var. Ama Malatya’nın bir şansızlığı var, DEDİK YA ak Parti ilk 10 yılında Türkiye’ye çok şey kazandırdı. Ama Malatya’nın şansına ne ilk 10 yılında, nede ikinci 10 yılında çok bir şey kazandırabildi. Malatya’nın son 20 yıllık tarihi, Türkiye ortalaması açsından baktığınızda tarımından, turizminden, ihracatından, sermayesine kadar hangi açıdan bakarsanız bakın Malatya’nın son 20 yılı bir gerilemeye sahip” ifadelerine yer verdi.

“Adayla süreç hızlanacak”

6’lı masanın aday belirlemesi ile birlikte seçim süreci hız kazanacak diyen DEVA Partisi Malatya il başkanı Onur Güneş; “3-5 ay içerinde bir seçim dönemi olacak. Siyasi partiler doğal olarak hareketlenecekler. Özellikle 6’lı masanın da ay sonu itibariyle adayını belirlemesi ile birlikte seçim süreci fiilen başlamış olacak. Bu anlamda sizlerle yakın çalışacağız. 15 Ocak Pazar günü DEVA Partisi 22 ayrı eylem planının Ankara’da lansmanı olacak” ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.