ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

İnönü Üniversitesi Akademik Ödüller Sahiplerini Buldu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 2023 Akademik Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törende, ulusal ve uluslararası alanda yayın, H-İndeks ve genç araştırmacı dallarında birimler nezdinde dereceye girerek ödül almaya hak kazanan akademisyenlere ödülleri takdim edildi. 

14 Ocak 2023 12:56
İnönü Üniversitesi Akademik  Ödüller Sahiplerini Buldu

Ödül törenine; Malatya Valisi Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. İbrahim Türkmen ve Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Neslihan Durak, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Behçet Bakır, Birlik Vakfı Şube Başkanı Sadi Ergül, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Özer, fakülte dekanları ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesinin 48 yıllık büyük bir birikime sahip olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“1975 yılında kurulan üniversitemiz 48 yıllık köklü ve güçlü geçmişinde verdiği eğitim-öğretim, ürettiği bilimsel bilgi ve topluma sunduğu hizmetlerle ülkemizin yükseköğretim hedeflerine ulaşmasında büyük katkı sağlamış, ulusal ve uluslararası düzeyde büyük başarılar elde etmiştir. Bu başarıda emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum. Üniversitemiz kuruluşunda bu yana sürekli gelişerek ve güçlenerek karşılaştığı sorunları çözme becerisi kazanmış ülkemizin en köklü üniversitelerinden bir tanesidir. Üniversitemiz geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de her konuda ve her düzeyde akademik kalite ve standardını devam ettirecektir. Bunu gerçekleştirmek için tüm gayret ve çabamız ile uğraşıyoruz. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeydeki niteliğinin daha da yukarılara çıkarılması için her imkânımızı seferber edeceğimizin bilinmesini isterim.”

“2022’de Patent Başvuru Sayımız 2 Katına Çıktı”

İnönü Üniversitesinin 2021 yılı patent kategorisinde 4 alanda ülkemizin sayılı ilk 10 üniversitesi arasına girerek büyük bir başarıya imza attığının altını çizen Rektör Kızılay “Kurduğumuz kurumsal yapı ve destekle 2022 yılında bir önceki yıla göre patent başvuru sayımız 2 katına çıkmıştır. Üniversite sanayi işbirliğine verdiğimiz destekler ve sahada yaptığımız ziyaretler ile Teknopark şirketlerimizde son 6 yılda 7 kattan fazla büyüme göstermiştir.” dedi.

Törenle ilgili bilgi veren Rektör Kızılay şunları söyledi: “Bugün üniversitemizde uzun zamandır akademik anlamda önemli katkıları olan hocalarımıza verdikleri emeğin ufak bir karşılığı olan ödül takdim töreni için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Yaptığı kıymetli çalışmalar ile üniversitemize önemli katkıları olan hocalarımıza başarı belgesi verilecektir. Bu kapsamda; İnönü üniversitesi genel kategorisinde en iyi tasarım ürünü olarak seçilen projemiz ekibinde yer alan hocalarımıza ve ekonomik katkı sağlayan sanayicimize, üniversitemizde son 5 yılda patent tescili almış akademisyenlerimize, sağlık alanında önemli çalışmalar yapan, ülkemizi ve üniversitemizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasında yüksek katkı sağlayan ekibimiz adına bir akademisyen hocamıza üstün başarı ödülü,  son beş yıl içerisinde ulusal ve uluslararası düzeyde en yüksek bütçe ile kabul edilen üçer adet projemizin ekibine belge takdimi olacaktır. Fakültelerimiz, Meslek Yüksek Okullarımız, Yüksekokulumuz ve Konservatuarımız düzeyinde en fazla yayın yapan ve H-indeksi en yüksek olan akademisyenlerimize, aynı zamanda bu birimlerimizde akademik faaliyet yapan 40 yaş altı olan genç araştırmacılarımıza Genç Araştırmacı Ödülü verilecektir.”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesiyle ilgili bilgi verdikten sonra İnönü Üniversitesinin 2022 başarılarından ise şu şekilde bahsetti:

“2022 yılında üniversitemiz YÖKAK tarafından akredite edilerek Kurumsal Akreditasyon Belgesi almıştır. Bununla birlikte üniversitemizin tüm birimlerinde program akreditasyonlarına odaklandık. 2019 yılından beri TSE EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesine sahibiz. Bu yıl da TSE-İSO-EN 14001: 2015 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk devlet üniversitesi olduk. Üniversiteleri derecelendiren iki önemli kuruluş olan The Times Higher Education (THE) ve The SCImago Instutitions Rankings (SCImago) 2022 yılı için yaptıkları sıralamalarda üniversitemiz dünya üniversiteleri arasında en nitelikli yükseköğretim kurumları arasında yer almıştır. Verdiğimiz bu desteklerin bir sonucu olarak URAP verilerine göre, 2021-2022 Akademik Yılında 179 üniversite arasındaki genel sıralamada bir önceki akademik yıla göre 2 derece yükselen üniversitemiz 31. sırada yer almıştır. InCites veri tabanından bakılan yıl bazlı yayın sayımız bir önceki yıla göre %26 artış göstermiştir. Son 5 yıllık zaman dilimindeki yayın sayımız 3.196’ya ulaşmıştır. Yayınlarımızın  %43,75’i Q1 ve Q2 nitelikteki dergilerde yer almaktadır.”

Organ nakli konusunda dünyanın en ileri merkezi olan İnönü Üniversitesinin yaptığı bilimsel çalışmaların bu alanda “Malatya Kriterleri” olarak literatürde kabul gördüğünü vurgulayan Prof. Dr. Kızılay “Karaciğer nakli yapan ekibimiz dünyanın hemen hemen her bölgesinde bilim insanlarına güçlü eğitim ve bilimsel destek vermeye devam etmektedir.” dedi.

“Sağlık Alanında Çok İddialıyız”

2022 yılında BAP ve dış kaynaklar tarafından desteklenen ve İnönü Üniversitesi öğretim elemanları tarafından yürütülen proje sayısının 509 adet olduğunu kaydeden Rektör Kızılay şöyle devam etti:

“İnönü Üniversitesi olarak uluslararası standartlarda hizmet üretmekteyiz. Özellikle sağlık alanında çok iddialı olduğumuzu belirtmek isterim. Turgut Özal Tıp Merkezimizde büyük ve riskli ameliyatlar başarı ile gerçekleştirilmektedir. Hastanemiz, ülkemizin ve dünyanın önemli organ nakli merkezlerinden biridir. Hastanemizde bugüne kadar 3.328 karaciğer, 374 böbrek, 1.364 kök hücre ve kemik iliği, 362 kornea, 10 ince bağırsak ve 5 pankreas nakli yapılmıştır. Onkoloji Hastanemiz kısa süre içerisinde karaciğer naklinde olduğu gibi kanser alanında da ülkemizin en önemli tedavi merkezlerinden biri haline gelmiş bulunmaktadır. Sağlık hizmetleri alanında 18 bin 350 metrekare kapalı alanı olan Diş Hastanemizin inşaatı hızla devam etmektedir.”

İnönü Üniversitesi içerisinde gerçekleştirilen kültür ve sanat etkinlikleri ile “Engelsiz Üniversiteden” de bahseden Rektör Kızılay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu eğitim-öğretim yılından itibaren öğrencilerimize mezun olduklarında katıldıkları tüm sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri içeren bir ‘Sosyal Transkript’i diploma eki olarak vereceğiz. Engelsiz Üniversite hedefi doğrultusunda çok büyük aşamalar kaydettik. 2022 yılı itibariyle ‘Mekânda Erişilebilirlik’ sorununu bütünüyle çözen üniversitemizde eğitimde ve sosyal etkinliklerde erişilebilirlik hedefine daha fazla yoğunlaşmaya başladık. ‘Üniversite Master Planı’ içinde yer alan en önemli gelişme akslarından olan ‘Üniversite Bulvarı’ Malatya Büyükşehir Belediyemizin desteği ile tamamlanmıştır. Master Plana bağlı olarak alternatif yollar, yol genişletme, kavşak düzenlemeleri, yeni eğitim-öğretim alanları oluşturma ve sosyal mekân düzenlemeleri çalışmalarımız devam etmektedir. 2022 yılı sonunda Green Metric tarafından yapılan ‘Dünya Yeşil Kampüs’ değerlendirmesinde üniversitemiz 208 sıraya yükseldi.”

Rektör Kızılay’dan sonra konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesinin başarılara imza atan bir üniversite olduğunu ve birçok üniversiteye öncülük ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“İnönü Üniversitesinde çok değerli hocalarımız ve çok değerli fakültelerimiz var. Ama üniversitenin sadece lisans eğitimi veren bir yer olmadığını unutmamak lazım. Lisans, lisansüstü ve doktora eğitimleri verir. Bu en önemli parçalarından biri ama aynı zamanda bilimsel bilgi üretir. Toplumun ihtiyaçlarını görür ve bunlarla ilgili tespitler yapar, bu tespitleri projelendirir. Bunlar çok değerli ve önemli şeyler.”

Malatya Valisi Hulusi Şahin ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın protokol konuşmalarının ardından İnönü Üniversitesi 2023 Akademik Ödül Töreni, ulusal ve uluslararası alanda yayın, H-İndeks ve genç araştırmacı dallarında birimler nezdinde dereceye girerek ödül almaya hak kazanan akademisyenlere ödül ve plaket takdimi yapıldı.

Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Üstün Başarı ödülüne layık görülürken, “ulusal ve uluslararası alanda yayın, h-indeks ve genç araştırmacı” dallarında dereceye girerek ödül almaya hak kazanan akademisyenler birimler nezdinde şu şekilde oldu:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43