ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İYİ Partiden MGC'ne Ziyaret: Seçime Hazırız

İYİ Parti Yeşilyurt ilçe başkanı Serdar Yıldız, “Seçim ister Haziran’da olsun, ister Mayıs’ta, isterse yarın olsun İYİ Parti olarak, tüm teşkilatlar olarak bu seçime hazırız.” dedi. 

09 Ocak 2023 01:24
İYİ Partiden MGC'ne Ziyaret:  Seçime Hazırız

10 Ocak Çalışan gazeteciler günü vesilesiyle İYİ Parti Yeşilyurt ilçe teşkilatından Malatya gazeteciler cemiyetine ziyaret gerçekleştirildi.

İYİ Parti Yeşilyurt ilçe başkanı Serdar Yıldız’a, ziyaretinde kadın kolları başkanı Tuğba Altun, başkan yardımcısı Esme İrem Türk, başkan yardımcısı Av. Sadık Enes Çağlar, başkan yardımcısı Mustafa Alper, İlçe başkan danışmanı Beray Yıllık eşlik etti.

“10 Ocak Direnişin Sembolü”

İYİ Parti’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileten MGC Başkanı Vahap Güner, 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününün nasıl oluştuğunu ifade ederek; “Çalışan gazeteciler günü bir direnişin sonucunda meydana gelmiştir. 53 Yıldır kutlanan bu anlamlı gün gazete çalışanlarının verdiği mücadele sonunda kazanılan hakların yasalaştığı çok önemli bir gündür. Her ne kadar bu mücadeleden haberi dahi olmayanların kutladığı bir gün olarak itibarsızlaştırılmaya çalışılsa da çalışan gazeteciler günü zor koşullarda daha da anlam kazanmaktadır. 1961 Yılının Ocak ayında Türkiye’de, Akşam, Cumhuriyet, Dünya, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Yeni İstanbul ve Yeni Sabah gazeteleri yayınlanmaktaydı. 27 Mayıs 1960 askeri müdahalesinden sonra yasama görevini TBMM adına üstlenen Milli Birlik Komitesince basının hak ve özgürlüklerini genişleten 212 sayılı kanun 04 Ocak 1961’de kabul edilmiş ve 10 Ocak 1961 tarihinde de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Ancak gazetecilere verilen bu haklara 9 Gazete patronu karşı çıkmıştır. Gazeteleri çıkarmayacaklarını 9 patron 10 Ocak 1961 tarihinde yasaya karşı bir bildiri yayınlayarak üç gün süre ile yayınlarını durdurmuşlardır. Bunun üzerine bir araya gelen 9 Gazete çalışanları patronların kararına direnme kararı almıştır. Halkı bilgilendirmeyi esas alan gazeteciler İstanbul’da “Basın” adıyla bir gazete çıkarmışlardır. Gazete patronları bu gazetenin çıkmaması ve dağıtılmaması, içinde engellemelerde bulunmuşlardır. Tüm engellemeleri aşan gazetecilerin çıkardığı Basın adlı gazete halkın yoğun ilgisini görmüştür. Bu ilgi kaşısın da geri adım atan patronlar 3 gün sonra yeniden yayınlarına başladılar. Gazetecilerin direnişi sonuç vermiş ve gazete patronları geri adım atmak zorunda kalmışlardır. O günden sonra 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Bayram” olmaktan çıkarıldı ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başlandı.” İfadelerinde bulundu.

10 Ocak çalışan gazeteciler gününü tebrik eden İYİ Parti Yeşilyurt ilçe başkanı Serdar Yıldız ise; “İnşallah memleketimizde ve Malatya’mızı da ki tüm gazetecilerimizin doğruları tarafsız bir şekilde yazacağı, ne paranın, ne siyasi gücün esiri olmadığı, bağımsız bir basının, gazetecinin ve gazeteciliğin yapıldığı günlere geçme temennisiyle gününüzü kutluyorum.” dedi.

Siyasi çalışmalar ve seçimlere hazırlık konusunda çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Yıldız; “Seçim ister Haziran’da olsun, ister Mayıs’ta, isterse yarın olsun İYİ Parti olarak, tüm teşkilatlar olarak bu seçime hazırız. Geçen hafta Cumartesi günü il başkanlık seçimini yaptık. Tüm kadrolarımızı yeniledik. Tüm teşkilatlarımız tekrar güven kazandı. Eksiklerimizi tamamladık. Sandıklarımız, mahalle temsilciliklerimiz hazır. Biz bu seçime hazırız. Ülkemiz inşallah bu garabetten kurtulacak, genel başkanımızın liderliğinde ülke güneşli günlere taşıyacağız. İnşallah seçim yarın gelir, bizlerde iktidar oluruz.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.