ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yönetmen Ünal Küpeli kırdı geçirdi

Bir yemekte Malatyalılarla bir araya gelen film yönetmeni Malatyalı Ünal Küpeli, anlattığı Malatya ile ilgili hikayeleri katılımcıları adete gülme krizine soktu. 

16 Kasım 2022 22:46
Yönetmen Ünal Küpeli kırdı geçirdi

Sosyal Medya’da “Vefalı ve Nahif Malatyalılar” adıyla bilinen grup önceki akşam, bir lokantada bir araya geldi.

Grubun yemekli toplantısına film yönetmeni Ünal Küpeli, Malatya’nın tanıdığı eğitimci ve müzisyenlerden Mehmet Balkış, Zuhal Aksüt ve Enver Kalaycıoğlu, İşadamlarından Ali Şanlı, İş kadınlarından Suna Kaya, Aynur Oral, Gazeteci Bülent Yalvaç, Spor yorumcusu Abdullah Ergün ve 40 kadar grup üyesi katıldı.

Akşam 18:00’de başlayan buluşmada yemekler yenildi, Ünal Küpeli’nin hatıraları dile getirildi. Ünal Küpeli’nin Fahri Kayahan, deli faro ve Sami Kasap’la ilgili anlatımları büyük bir dikkatle dinlenirken, Sami Kasap’ın, kasap dükkanına görme engellisi almasıyla başlayan süreç, Deli Faro’nun ise nasıl gurur yaptığı hikayeleri kahkahalarla dinlendi.

Ünal Küpeli’nin hatıralarından sonra sahneyi alan  Mehmet Balkış birbirinden güzel şarkıları ile gelenleri coşturdu.

Gece ile ilgili olarak düşüncelerini dile getiren grup kurucusu A.Erol Kurhan, “Grubumuz dal budak saldı. Yalnız Malatya değil, yurdun tüm illerinde, dünyanın tüm ülkelerinde üyelerimiz var. Biz gerçekten farklı bir grubuz. Dergimizi çıkardık, Web sitemiz var ayrıca youtube kanalımız var. Yaz aylarında Malatya’nın birbirinden güzel ilçelerini geziyoruz. Doğanşehir’in suyu, Arapgir’in reyhanı, Akçadağın Harası, Levent Vadisi, Yeşilyurt’un bahçeleri hiçbir yerde yok. Öyle ki her ilçemizin doğa harikaları, sebze ve meyve de ki özellikleri, turizm güzellikleri birbirinden çok farklı. Yeşilyurt’un kirazı bir başka ilçemizde yok, Kale’nin çileği, Akçadağın armudu, Doğanşehir’in elması, Hekimhan’ın cevizi, Pütürge’nin narı gibi. Havalar soğudu. Bu nedenle uzak yerlere gitmekten ziyade kış aylarında da kapalı alanlarda toplanabiliyoruz. İzmir’de bulunan grubumuzun üyeleri Pazar günü Narlıdere’de biraraya gelecekler. Pandemi bize fren yapmasaydı.

Çok daha kapsamlı buluşmalar olacaktı. Ankara’da milletvekillerinin dahi katıldığı toplantımız oldu. Ankara’da program sunucusu; “Bunlar bir dernek değil, bir kurum ve kuruluş değil. Haydi toplanalım diyerek bu kadar çeşitli mesleklerden insanları bir araya getiriyorlar. Bunu anlamış değilim” şeklinde konuşmuştu. Burdan da anlaşılacağı gibi grubumuz Malatya kokan, kayısı tadında bir grup.” Dedi.

Onay OZAN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.