ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Çalık: Şehir Geçişi-Battalgazi yolunun ihalesi yapıldı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti hükümetleri boyunca Malatya’nın karayolları ulaşım ağına toplam 11 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirterek, “22 kilometrelik Malatya şehir geçişi, 7.9 kilometrelik bisiklet yolu yapımı ile 7 kilometrelik Battalgazi il yolunun BSK kaplamalı yol yapım ihalesi dün sonuçlandı, en kısa sürede işe başlanılacak daha rahat ve konforlu ulaşıma kavuşulacak” dedi. 

12 Ekim 2022 01:49
Çalık:  Şehir Geçişi-Battalgazi yolunun ihalesi yapıldı

Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada, 22 kilometrelik Malatya şehir geçişi, 7.9 kilometrelik bisiklet yolu yapımı ile 7 kilometrelik Battalgazi il yolunun Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) kaplamalı asfaltının yapım ihalesinin dün sonuçlandığını söyledi. Çalık, ihaleyi kazanan yüklenici firmanın işe önümüzdeki günlerde başlayacağını ve yolların BSK yapılmasıyla birlikte özellikle sürücülerin daha rahat ve konforlu bir ulaşım imkanına kavuşacağını kaydetti. Malatya’da 2003 yılında sıfır kilometre olan BSK’lı yol uzunluğunu 332 kilometreye çıkardıklarına dikkati çeken Çalık, hem bu sayede hızlı, güvenli, konforlu ulaşım, hem de akaryakıt ve zamandan tasarrufu sağlandığını kaydetti.
 
Çalık, son 20 yılda Malatya’nın karayolları ulaşım ağına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yaklaşık 11 milyar 845 milyon lira yatırım yapıldığını ve ulaştırmada 36 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol mesafesini 460 kilometreye çıkarttıklarını ifade etti. Çalık, proje bedeli 1 milyar 128 milyon lira olan Malatya üzerinden Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu’ya seyahat edenlerin kullanmaya başladığı 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevreyolu’nun 26,1 kilometresinin geçen yıl trafiğe açıldığını anımsatarak, güzergah üzerindeki 11 adet köprünün de tamamlandığını belirtti. Çalık, proje de bölünmüş yol, altyapı, toprak işleri, sanat yapıları ile köprü yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 27 kilometrelik Pütürge ayrımı-Doğanyol il yolunun yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Öznur Çalık, proje tamamlandığında mevcut yolda 3,3 kilometre kısalma olacağını, zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlanacağını söyledi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.