ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Hemşirelikte Palyatif Bakım Kongresi Yapıldı

İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ev sahipliğinde, Palyatif Bakım Hemşireleri Derneği, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile 6-8 Ekim 2022 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen 1. Uluslararası Hemşirelikte Palyatif Bakım Kongresi açılış programı gerçekleştirildi. 

09 Ekim 2022 03:20
Hemşirelikte Palyatif Bakım Kongresi Yapıldı

Açılış programına Vali Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, ülkemizin ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden akademisyenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, açılış konuşmalarının ardından panel oturumlar ile devam etti.

Kongre açılış programında konuşan Vali Şahin, “İnönü Üniversitesi gerçekten çok değerli akademik faaliyetler yapıyor. Bu faaliyetlerin içeriği çok zengin bunu görebiliyoruz. Bu tür kongreler hizmetin içerisinde hem meslekteki gelişmelerin takip edilebilmesini hem de bilgilerin güncellenmesi imkanını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Hemşirelik mesleğinin bu coğrafyada gönüllülükle ortaya çıktığına dikkat çeken Vali Şahin, “Hemşirelik mesleği gönüllülük esasıyla milli duygularla şefkat duygularıyla bu yüzyılın başında cepheden cepheye koşan Türk Ordusunun arkasında Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin gönüllü kadınlarıyla meydana geldi. Hemşirelik sevgiyle gönüllülükle yapılacak bir meslek. Bizim hemşirelerimiz de bunu en iyi şekilde yerine getiriyor” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.