ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yayaya Saygı, Hayata Saygı

81 ilde eş zamanlı olarak “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla trafikte yaya önceliği temalı etkinlik gerçekleştirildi. 

29 Eylul 2022 22:24
Yayaya Saygı, Hayata Saygı

81 ilde eş zamanlı olarak “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla trafikte yaya önceliği temalı etkinlik gerçekleştirildi.

İçişleri bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak her yıl farklı bir sloganla düzenlen trafikte yaya önceliği programı bu yıl “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla gerçekleştirildi. Sümer mesleki teknik lisesi önünde gerçekleştirilen programa Malatya valisi Hulusi Şahin, Malatya il jandarma komutanı kıdemli Albay Ercan Altın, Malatya il emniyet müdürü Ercan Dağdeviren ile öğrenciler katıldı.

SÜRÜCÜ VE YAYALARA MESAJ VAR

Malatya Valisi Hulusi Şahin, program çerçevesinde Sümer Mesleki ve Teknik Lisesi önünde öğrencilerle birlikte boyanan yaya geçidi üzerinden geçti. Vali Hulusi Şahin uygulamanın Türkiye genelinde eş zamanlı başlatılan kampanya olduğunu ifade ederek, “ Hepinizin bildiği gibi karayolları güvenlik strateji belgesi 2021-2030 yıllarını kapsayan bir strateji belgesi. Buradaki hedef 2030 yılında ölümlü trafik kazaları yüzde 50’ye düşürmek hedefleniyor. Bu kapsamda eylem planları İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Bu kapsamda yayalar kırmızı çizgimiz, öncelik yayaların etkinliklerimiz oldu. Bugünde ülkemizin her ilinde eşzamanlı etkinlik yapıyoruz. Yeni noktamız, ‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” burada hedefimiz öncelikle sürücülerin yaya geçitlerindeki duruşunun hayata saygı duruşu olduğu mesajını iletiyoruz.” İfadelerinde bulundu.  

 “MALATYA’NIN TEMEL PROBLEMLERİNDEN BİRİ TRAFİK”

Malatya’nın temel problemleri arasında yer alan  birisinin de trafik olduğunu söyleyen Vali Şahin; “Hedefimiz trafikteki öncelikle ölümlü kazaların sayısı azaltabilmek, bu hususta Malatya’mızın temel sorunu trafik. Bu sabah Yazıhan ilçemizde 2 vatandaşımızın yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz hafta hepimizin içini yakan bir ailenin yok olduğu ölümlü bir trafik kazası yaşandı. Malatya’nın birinci meselesi trafik güvenliğidir.  Malatya’nın temel problemlerinden biri de trafik. Malatya’da son dönemde yaşanan kazalara da baktığımızda tedbirsizlik, dikkatsizlik, uykusuzluk gibi insan hatasında kaynaklandığını görüyoruz. Dolayısıyla bu kampanyalarla hedefimiz trafikteki insan unsurunun kazalara sebebiyet oranını olabildiğince azaltabilmek. Ölümlü kazaları azaltabilmek. Özellikle de yaya kayıplarını olabildiği kadar azaltabilmek” dedi.

Vali Şahin, daha sonra ise yoldan geçen araçları durdurarak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

 Haber: Yeni Malatya Gazetesi Onay OZAN 

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.