ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

TMO Fiyatları Yakından Takip Ediyor

Malatya’da kayısı üreticileri ve ziraat odaları TMO’ya ‘Taban fiyat belirlemesi’ yönünden çağrıda bulunması gündemini değerlendiren MTB başkanı Ramazan Özcan TMO’nun kayısı fiyatlarını mercek altına aldığını gerek duyduğunda müdahale edeceğini işaret etti. 

29 Eylul 2022 14:48
TMO Fiyatları Yakından Takip Ediyor

 Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, Kayısı fiyatları üzerinden Toprak mahsulleri ofisi (TMO) ile ilgili Malatya gündemi ile yeni şire pazarı ile ilgili görüşleri hakkında değerlendirmeler aldık.

“GEREK DUYARSA MÜDAHALE EDER”

“Toprak mahsulleri ofisinin görevi, piyasaları regüle etmek” olduğunu söyleyen Özcan; “Kendisine ihtiyaç duyduğu anda piyasadaki üreticinin ürününün değerinin çok altında işlem görmeye başladığı anda TMO devreye girecek şekilde bir görev üstleniyor. Tabi devletimiz özellikle son zamanlarda Türkiye’nin önemli prestij ve stratejik ürünlerinde bu uygulamayı yapıyor. Yani üzümde, fındıkta, kaysıda yapıyor. Tabi burada toprak mahsulleri ofisinin bir ihtiyaç olup olmadığını şuanda tahlil etmek çok daha doğru olur. Bu konuda da toprak mahsulleri ofisi şuanda kayısıyı yakından takip ediyor. Yani kayısı ile ilgili piyasalara müdahale etme, müdahale alımları yapma ihtiyacı doğduğunda da TMO’nun bu görevden kaçmayacağını biliyoruz. Fakat şuana kadar henüz TMO’nun bu konuda bir müdahale alımı yapma ihtiyacı doğmadığını ifade ediyor. Buda tamamen kurulun kayısıyı takibi ile ortaya çıkacak bir şey. Onun için bunu zamana bırakmak ve zamanla ortaya eğer böyle bir tablo çıkar, TMO’nun kayısıya müdahale etme ihtiyacı doğduğunda da zaten bizlerde bu konuda kamuoyu oluşturup TMO’ya bu konu ile ilgili mutlaka söylenecek şeyleri söylememiz gerekir. Şuanda konunun tarafı olan TMO kayısıyı yakından takip ediyor, günlük raporlar alıyor, fiyatları takip ediyor.” dedi.  

“DAHA SAĞLIKLI BİR ORTAM”

Yeni Şire pazarının daha nezih ve sağlıklı olacağını söyleyen Özcan; “Bildiğiniz gibi şimdi Malatya büyükşehir belediyesinin ev sahipliğini yaptığı, bizimde orada tabi paydaş olarak dükkânlarda hizmet verecek olan yeni şire pazarı, Yaka Mahallesinde çok hızlı bir şekilde inşaatı devam ediyor. Bu mevcut yerdeki yetersizliği kamuoyu yakından biliyor. Özellikle basın her fırsatta bunu yazıyor. Şimdi inşallah Yaka Mahallesindeki yeni Şire Pazarına 2023 yılının ‘sezon’ diye adlandırdığımız sezon döneminde orada hizmet vermeyi düşünüyoruz. Büyük ihtimalle önümüzdeki yılbaşından sonrada o bölgedeki dükkânlar yavaş yavaş bitmiş olacak. Büyükşehir belediyemiz, çevre düzenlemesini özellikle alt yapıyla ilgili zaten önemli bir görev üstlendi. En kısa süre içerisinde de o bölgeye gidip daha sağlıklı, ulaşım sorunu olmayan, otopark problemi olmayan, üreticimizin de daha hızlı erişebildiği, ürününü tüccarla, tacirle, ihracatçıyla buluşturduğu alanda hizmet vermeyi düşünüyoruz. En kısa süre içerisinde de o bölgeye taşınıp o bölgede hizmetlerimize devam edeceğiz. Şuna kadar her hangi bir sorun yok. Dönem dönem belediye ile bu konuda karşı karşıya geldiğimiz durumlar olmuştu. Fakat daha sağlıklı alanda kayısıyı pazarlama, tacirin, tüccarın, üreticiyle buluştuğu daha sağlıklı yeri inşa etmek içinde birlikte gayret ediyoruz.” diye konuştu.   

 Haber: Yeni Malatya Gazetesi Onay OZAN 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.