ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

CITTASLOW HEYETİ ARAPGİR'İ ZİYARET ETTİ

Cittaslow Türkiye Ağı 2009 yılında Seferihisar'ın Cittaslow olmasıyla kurulmasının ardından Malatya Arapgir Belediyeside Cittaslow'a üyeliği kabul edildi. 

09 Eylul 2022 02:41
CITTASLOW HEYETİ ARAPGİR'İ ZİYARET ETTİ

Cittaslow Birliğine Arapgir’in kabul edilmesinden sonra Arapgirdeki değişimleri değerlendirmek ve yerinde görmek üzere birlik başkanı ile yetkililer İlçeye geldi. Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu tarafından karşılanan Cittaslow yetkilileri ilçeden memnun ayrıldı.

Cittaslow Uluslararası Birlik Başkanı Mauro Migliorini ve eşi Cristina Dall’est, Birlik Genel Sekreteri Pier Giorgio Oliveti, Türkiye Aday Kentler ve İdari İşler Sorumlusu Ece Çınar ile birlikte ilçeye gelen heyet ziyaretlerde bulundu.

Heyet tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri yerinde görme imkanı buldu. İlçemiz hakkında detaylı bilgi veren Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu gelen heyete Samime Aydınlar Kültür Merkezinde ilçe hakkında brifing verdi. İleriki süreçte yapılacak projeler ve protokoller için istişarelerde bulunuldu.

İlçe merkezindeki incelemelerden sonra Onar Mahallesinde bulunan tarihi Kaya mezarları ile 800 yıllık Büyük Ocak Cemevi ziyaret edildi. Kozluk çayına geçen heyet buradaki mesire alanında incelemelerde bulundu. Daha sonra Kaşkaloğlu Konağı ve Hotelini ziyaret eden heyet Koru Mahallesinde Hacı Bayram Fırat isimli üreticinin üzüm bağında hasat gerçekleştirdi.

Heyet, Arapgir’deki tarihi dokunun, doğanın ve kültürün kendilerini çok etkilediğini belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43