ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Vali Şahin Yazıhan'ı Ziyaret Etti

Malatya Valisi Hulusi Şahin ilçede yapımı devam eden yatırımları incelemek amacıyla Yazıhan İlçesini ziyaret etti. 

09 Eylul 2022 18:04
Vali Şahin Yazıhan'ı Ziyaret Etti

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Şahin, Kaymakam Kutsal Baytak ve Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ten ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı. 

Vali Şahin, Kaymakamlık toplantı salonunda Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli’nin katılımlarıyla gerçekleştirilen BESİ OSB ve SERA OSB toplantısına katıldı.

Buradaki programın ardından Yazıhan Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda; Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, İl ve İlçe Kurum Müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin katılımıyla Vali Hulusi Şahin Başkanlığında Muhtarlar toplantısı düzenlendi.

Toplantıda ilçenin sorunları müzakere edilerek talepler, sorunlar dinlendi ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşler alındı.

Vali Şahin “Yazıhan’ın ve Malatya'nın geleceği açısından çok değerli iki tesisin tarıma dayalı iki Organize Sanayi Bölgesinin Yazıhan'da kurulacağını ve bu iki tesisin hem Yazıhan için, hem de Malatya için çok büyük bir kazanım olacağını ifade eden Vali Şahin, “Emeği geçenleri kutluyorum. Kalan bölümlerin de kısa bir zaman içerisinde tamamlanmasıyla, Yazıhan’da çok büyük bir sirkülasyonla karşı karşıya kalacaksınız. Bunun sonucunda Yazıhan hem ekonomik açıdan, hem de nüfus açısından çok önemli bir büyüme kaydedecektir. Bunun ışıklarını biz bugünden görebiliyoruz. Bu ekonomik ve nüfus büyümesinin hazırlıklarını iyi yapmak lazım. Büyüme sancılarını yaşamamak için özellikle şehirleşme ve imar anlamında, Yazıhan’ın böyle büyük bir nüfus patlamasına hazırlıklı olması lazım” dedi.

Vali Şahin, programına 2016 yılında Diyarbakır Sur İlçesinde Şehit olan Polis Memuru Buhari AĞÇELİK' in Dedesi Mehmet Güler'i ziyaret ederek devam etti.

Vali Şahin son olarak Organize Sanayi Bölgesi yapılması planlanan alanda incelemelerde bulundu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43