ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeni Hastane Yükü Almaya Başladı

Battalgazi Devlet hastanesi başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, Battalgazi Devlet hastanesinin Malatya Eğitim ve Araştırma hastanesinin yükünü yavaş yavaş almaya başladığını ifade ederek; acil servisteki hasta sayımız arttıkça, eğitim araştırmadaki bakılan hasta sayısına yansıyor. Buda bizi mutlu ediyor.” dedi.  

09 Eylul 2022 17:11
Yeni Hastane Yükü Almaya Başladı

 Malatya gazeteciler cemiyeti (MGC) tarafında Yapımı yeni tamamlanarak hizmete giren Battalgazi devlet hastanesi başhekimliği ve sağlık personeline başarılar dilemek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiler. MGC üyeleri ve tabipler odası başkanı Sezai Demirel’i hastane başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan ve hastane müdürü Erkan Demir konuk etti, hastane hakkında bilgiler verdi ve hastaneyi tanıttılar. 

MGC Başkanı Vahap Güner, başhekim ve hastane çalışanlarına başarılar dileyerek şunları söyledi; “Malatya gazeteciler cemiyeti olarak, Malatya devlet eski devlet hastanesinin yerine yapılan yeni devlet hastanesi hem görmek, hem de yerinde görev yapan doktorlarımızı, başhekimlerimizi, hastane çalışanlarımızı ziyaret etmek için geldik. Gerçekten burada hem binasıyla, hem de görev yapacak hekimleriyle, sağlık personelleriyle gözde bir sağlık merkezi olduğunu görüyoruz. Bu nedenle de özellikle de burada yıllarca görev yapmış Sezai Demirel hocamıza, Erol hocamıza ve diğer arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz.”

“TÜM MALATYA’YA HİZMET”

Hastanenin sadece Battalgazi bölgesine değil tüm Malatya’ya hizmet vereceğini ifade eden hastane başhekimi Erol Karaaslan;  “Malatya gazeteciler cemiyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Malatya’mızın kıymetli gazetecilerinin hastanemize olan ilgileri bizi mutlu, memnun ediyor. Vahap beyinde belirttiği gibi hastanemiz bölgeye bir ihtiyaçtı. Bu ihtiyacın giderilmesi anlamında hastanemizin açılması hem Malatya’mızı, hem bölgemizi sağlık alanında rahatlatacaktır. Hastanemiz sadece bir bölgeye hitap etmiyor. Bütün Malatya’ya hitap edecek. Alt yapımız, teknik donanımımız ve ekibimizle biz bu işin altından kalkacağımızı biliyoruz. Hastanemiz 300 yataklı olarak planlandı. Odalarımızın her biri tek kişilik. İlerleyen süreçte ihtiyaç anında biz bun 600’e kadar çıkarabilecek alt yapımız bulunmakta. Hastanemizde yoğun bakımlar 32 yataklı olacak. Acil servisimiz şuan ciddi olarak faaliyet yapıyor. 1000’e kadar ulaşan sayılarda hastaya baktık. Polikliniklerimizi 54 poliklinik olarak planladık. İlerleyen süreçte bu sayısı 90’a kadar çıkarabileceğimiz alt yapımız var. Dün polikliniklerimiz de 1300 hasta baktık. Hasta sayımız her geçen gün artıyor. Bu sayının artması Malatya’daki sağlık hizmetine ulaşmada vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacaktır. Bu noktada biz bunu yavaş yavaş hissediyoruz. Zaten acil servisteki hasta sayımız arttıkça, eğitim araştırmadaki bakılan hasta sayısına yansıyor. Buda bizi mutlu ediyor.” dedi. 

 “HEYET KURULU BAŞLADI”

Heyet kurulunun kurulduğunu ve ilk heyetin yapıldığını ifade eden Karaaslan; “Yoğun bakımlarımız çok kısa bir süre içerisinde faaliyetlerine başlayacak. Ben buradan halkımıza şu mesajı vermek istiyorum, sağlık heyetimiz başladı. İlk heyetimiz kuruldu. Buda tabi ki şehrimizi rahatlatacak. Planlamalarımız içerisinde özellikle fizik tedavi de ciddi bir planlama yapacağız. Onun alt yapısını kurmaya başladık. İlerleyen günlerde bunların her biri hizmete girecek. Hastanemizin eksikleri var ama bunlar her geçen gün hızla tamamlanıyor. İnşallah en kısa zamanda eksik hekimlerimiz de tamamlandığı zaman hastanemiz ful kapasite olarak hizmete başlayacak.” diye konuştu. 

Hastane Servislerinide gezen MGC Yönetimi daha sonra Hastanede tedavi gören Gazeteci-Yazar Kemal Deniz'in annesı Bahar Deniz'i yattığı servisde ziyaret ederek geçmiş molsun dileklerini ilettiler. 

 Haber: Yeni Malatya Gazetesi Onay OZAN 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.