ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

TSYD Malatya Şubesi Kurulurken…

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TSYD Malatya Temsilcisi Vahap Güner, TSYD Malatya Şubesinin kuruluş kararının alındığı TSYD kongresindeki süreci yazdı. 

26 Ağustos 2022 20:48
TSYD Malatya Şubesi Kurulurken…

Her zaman meslekte bir hedefimiz olmuştur.

Gazeteciliğe başladığımızda bir hedefimiz vardı; Malatya Gazeteciler Cemiyetini kurmayı hayal ediyorduk, 1989’da tüm engellemelere rağmen kurduk ve bu günlere getirdik.

10 Yıl önceydi, TSYD Malatya Temsilciliğine atanmıştım. Süratle görevi devir alıp, elimizden gelen çabayı gösterdik, Malatya’yı Türkiye genelinde temsil etmeye çaba gösterdik.

Ama yine bir hedef koymuştuk, ille de bunu yapmalıydık diye konuşuyorduk:

TSYD Malatya Şubesini kurarak bölgemize örnek olacak çalışmalar yapmalıydık.

Bizim çabamızı gören Genel Başkanımız Oğuz Tongsir, TSYD Adana Şube Başkanımız Kerim Hoşfikirer, TSYD Başkan Yardımcımız Recep Çınar, Murat Taşkın başta olmak üzere tüm Yönetim Kurulu üyeleri bizi teşvik ettiler. Yeterli üye sayısına ulaştığımızda da kararı hemen verdiler.

Tekirdağ’daydım, Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer aradı İstanbul’a geliyorum orada görüşelim dedi.

Bizimle ilgili kararında genel kurula gelmesi için önerge verilmesi gerekiyordu.

TSYD Yönetim Kurulu toplandı, Malatya’nın Şube olması teklifinin önerge ile Genel kurula getirilmesi için karar aldı.

Ben sevinçten donakaldım, sessizce gelişmeleri izliyordum

Malatya için ertesi gün TSYD Genel kurulunda karar alınması gerekiyordu. Yönetim Kurulu tamam da Şubeler ne diyecekti, Genel kurul üyeleri nasıl davranacaklardı. İster istemez kafanıza takıyorsunuz.

Salona girdik genel kurul başlayacak, Malatya’nın Şube olması için hazırlanan önerge imzaya açıldı, Şube Başkanları ve Şube üyeleri birer birer imzaladılar. Adana, Kayseri, Bursa, Konya, İzmir, Samsun, Antalya, Sivas, Eskişehir Şubeleri önergeye toplu imza koydular.

Bende heyecan dorukta.

Ya Allah için bir kişi de “Malatya’ya ne gerek var” demez mi?

Olmaz diyen çıkmaz mı?

Önergenin gittiği her üye seve seve imzasını atıp birde beni tebrik edip başarılar dilediler. Önerge de tamamlanmıştı iş oylanmaya kalmıştı.

Malatya Şube önergesi genel kurulda sırasını bekliyordu.

Önce gündemdeki maddeler okundu oylanarak kabul edildi.

Sıra Malatya’nın önergesine gelmişti.

Divan Başkanı “yeterli üye sayısına ulaşan Malatya Temsilciliğinin Şube olması için gelen önergeyi oylarınıza sunuyorum” dediğinde oturduğum yerden baktım.

Tüm eller havaya kalkmıştı.

Kabul etmeyenler dediğinde döndüm bir kez daha baktım, bir tek el bile kalkmadı.

TSYD Malatya Temsilciliği genel kurulun oybirliğiyle Şube olmasına karar verilmişti.

Gazeteci olarak bir hayaliniz daha gerçek olurken, yaptığınız işin Malatya için ve Malatya basın camiası için önemli bir işi başarmanın gururu size yetiyor.

Oysa Malatya’dan kimler geldi kimler geçti.

TSYD’nin bir tek üyesi dahi Malatya’da yokken, Temsilcilikle yetindiği günlerde TSYD Malatya Şubesini kurmak için ne babayiğitler, ne anlı, şanlı gazeteciler geldiler ve Malatya’da hiçbir iz bırakmadan gittiler.

TSYD kongresinde karar çıkmıştı, Malatya Şube olmuştu.

Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer Malatya’da Malatya Gazeteciler Cemiyeti Gecesi ile Ödül Töreni gecesinde yaptığı konuşmalarda “Malatya’yı Şube Yapacağız” sözünü yerine getirmenin sevincini yaşıyordu.

Ben kongrede geçen yılları düşünürken, hedefe ulaşmanın sevinciyle gelecek hayalleri kurarken, Kongrede mikrofonu getirdiler konuşmam istediler.

Salonda Malatya sesleri arasında teşekkür etmeye başladım:

“Sayın Genel Başkanımız Oguz Tongsir’e Tüm Yönetim Kurulu üyelerine, TSYD Şubeleri ve üyelerine Malatya’ya göstermiş olduğunuz ilgi ve verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu desteğe layık olmak için çalışacağız. TSYD kapılarını Anadoluya açan Yönetim Kurulumuza ve Malatya’ya Şube olma fırsatını veren tüm üyelerimize ve TSYD ailesine teşekkür ediyorum…”

Sevincimiz sonsuz, heyecanımız dorukta.

Bundan sonrası bu kuruma sahip çıkacak gazetecilere kalıyor.

Toplanacağız, kuruluş aşamasını birlikte geçeceğiz, bir geçici Yönetim Kurulu belirleyeceğiz, sonra da Genel kurul kararı alarak TSYD Malatya Şubesi Yönetim Kurulunu oluşturarak, yeni hedefler için yola çıkacağız. .

Bu gün çok mutluyuz…

Gururluyuz…

Yine çok heyecanlıyız…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.