ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Zirai İlaç Satan Firmalara Verilen Cezalar İptal Edildi

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun zirai ilaç satışı yapan firmalara kesilen cezaların iptali için yaptığı girişim sonuç verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı cezaları iptal etti. 

26 Ağustos 2022 01:55
Zirai İlaç Satan Firmalara Verilen Cezalar İptal Edildi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Haziran ayında Diyarbakır’da düzenlenen Tarım Çalıştayına katılarak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile özel bir görüşme yapmış, zirai ilaç satışı yapan firmalara “Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi” ve “Gübre Takip Sitemi” üzerinden kesilen yüklü cezaların affedilmesini talep etmişti.

TARIM BAKANI İLE ÖZEL GÖRÜŞME SONUÇ VERDİ

Başkan Sadıkoğlu’nun talebi karşılık buldu ve kesilen cezalar iptal oldu. Bakanlığın 25.08.2022 tarihinde Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, kesilen cezaların iptal edildiği bilgisi verildi.

“KESİLMİŞ CEZALARIN AFFEDİLMESİNİ TALEP ETMİŞTİK”

 Girişimleri sonucu cezaların iptal olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “Zirai ilaç satışı yapan firmalarımız “Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi” ve “Gübre Takip Sitemi” üzerinden kesilen yüklü miktardaki cezaların ciddi mağduriyetler doğurduğunu, bazı firmaların iş yapamaz hale geldiğini dile getirmişlerdi. Biz de bu konuyu hazırladığımız bir dosya ile Diyarbakır’da yaptığımız özel görüşmede Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye sunarak, kesilmiş cezaların affedilmesini talep etmiştik. Yapılan değerlendirmeler sonrasında cezaların iptal olduğu bilgisi geldi. Girişimlerimizin olumlu sonuçlanması üyelerimiz adına bizleri memnun etmiştir. Sayın Bakanımıza, cezaya maruz kalan üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.